На честь Ніни Матвієнко відкрили

На честь Ніни Матвієнко відкрили "зірку"

Фото
Укрінформ
На київській "Площі зірок" відкрили зірку на честь української співачки, народної артистки та Героя України - Ніни Матвієнко. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні на «Площі зірок» ми закладаємо 11 зірку. Зірку, яка має стати прикладом, гордістю і нагадуванням для кожного українця про великі досягнення цієї співачки. Запалюючи зірки у центрі нашої столиці, наш проект має на меті - увічнити видатних українців сучасності на піку їх діяльності. Адже, на жаль, так історично склалося, що заслуги багатьох наших співвітчизників не отримували належної уваги й оцінки і, як наслідок, забувалися. Ми дуже хочемо, щоб на «Площі Зірок» з'являлися все нові та нові імена талановитих українців», - зазначила одна із організаторів проекту управителька БФК Gulliver Лілія Різва.

На відкритті зірки були присутні українська співачка та донька Ніни Матвієнко Тоня Матвієнко, директор музею Івана Гончара та чоловік Ніни Матвієнко Петро Гончар, народна артистка України Марія Бурмака, український музикант Арсен Мірзоян, українська співачка Катя Чілі.

"Мені дуже приємно, що саме у її день народження зірка з іменем Ніни Матвієнко почне сяяти у самому центрі нашої столиці на Площі зірок і така подія залишиться навіки і всім буде на згадку", - сказала Тоня Матвієнко. 

Арсен Мірзоян та Тоня Матвієнко
Арсен Мірзоян та Тоня Матвієнко

Ніна Матвієнко – народна артистка Української РСР, Лауреат Державної премії УРСР ім. Т.Г. Шевченко, Герой України, не тільки видатна співачка, а й акторка, яка зіграла 16 вистав з нью-йоркським театром La Mama E. T. C. Серед авторських театрально-режисерських робіт актриси – музичний спектакль «Під сонцем» (1997) за участю японського танцівника Тадаші Ендо, а також грандіозне музично-сценічне дійство «Золотий камінь посіємо ми». У 1978 році за великий внесок у розвиток українського мистецтва і за активну культурно-творчу діяльність співачка отримала звання заслуженої, в 1985-му — народної артистки України, у 2006 році отримала звання Герой України з врученням ордена Держави, за вершинний пісенний талант, що пробуджує і звеличує духовну силу українського народу.

«Площа зірок» була відкрита 14 листопада 2015 року на перетині бульвару Лесі Українки, вулиці Еспланадній та Спортивній площі, біля входу в ТРЦ Gulliver. В день старту проекту були закладені 9 іменних зірок на честь видатних українців: актора і телеведучого Володимира Горянського, української актриси театру і кіно Ади Роговцевої, популярних українських музикантів, серед яких група С.К.А.Й, ТНМК, The Maneken тощо. Першовідкривачем категорії спортивних зірок став український боксер, чемпіон світу за версією WBC, Віктор Постол. Особливе місце на «Площі Зірок» видатних українців зайняла іменна зірка Богдана Ступки. У вересні 2017 року було закладено зірку видатної української художниці Марії Примаченко.

Читайте також: Ніна Матвієнко для всього світу є уособленням української народної пісні — Порошенко

Пам’ятні знаки на «Площі Зірок» виготовлені з латуні та вмонтовані в плити розміром 30 на 60 см. Всього «Площа Зірок» розрахована на закладку понад 100 іменних зірок.

Зірки на «Площі Зірок» з’являються за результатами декількох етапів відбору, які базуються на рекомендаціях експертної комісії – представників громадськості, експертів медіаринку та представників ТРЦ Gulliver.

Фото: Данііл Шамкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-