СБУ не створюватиме спецкомісію для перевірки російських артистів

СБУ не створюватиме спецкомісію для перевірки російських артистів

Укрінформ
СБУ наразі не створюватиме спеціальну комісію для перевірки і винесення рішення про заборону або дозвіл на в'їзд до України російських артистів.

Про це на брифінгу в суботу заявив очільник СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що спеціальної комісії поки що ми створювати не будемо. Так, дійсно, є закон, який передбачає звернення до СБУ за 30 днів до приїзду якоїсь групи з наданням персональних даних про тих, хто відвідуватиме Україну. Ми впродовж 10 діб повинні дати свої рекомендації - дозволити чи заборонити їм в'їзд», - сказав Грицак.

Відповідаючи на запитання, за якими критеріями перевірятимуть російських артистів, Грицак зазначив: «(Чи становлять ці особи - ред.) загрозу національній безпеці».

Як повідомляв Укрінформ, парламент ухвалив 5 жовтня проект Закону про внесення змін до Закону України "Про гастрольні заходи в Україні" (щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участю громадян країни-агресора) (№6682). "За" проголосували 232 депутати.

Документ передбачає внесення змін до закону «Про гастрольні заходи в Україні». Згідно з ними запроваджується заборона проведення гастрольних заходів, що популяризують або пропагують державу-агресора.

Читайте також: Російські артисти – за згоди СБУ: Рада змінила закон про гастролі

Окрім того, до закону «Про гастрольні заходи в Україні» включено нову статтю, що стосується особливостей організації і проведення гастролей громадянами РФ. Відповідно до цієї статті у разі, якщо учасником гастролей є громадянин країни-агресора, організатор не пізніше ніж за 30 днів до проведення заходу має подавати до СБУ запит щодо наявності або відсутності підстав для недопущення цієї особи до участі в заході. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-