Театр на Подолі готовий до відкриття – отримав сертифікат

Театр на Подолі готовий до відкриття – отримав сертифікат

Укрінформ
Керівництво Театру на Подолі у вівторок отримало від Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) сертифікат, який засвідчує відповідність закінченого будівництвом об’єкту проектній документації та підтверджує його готовність до експлуатації.

Сертифікат виданий на підставі акта готовності об’єкта до експлуатації від 27 вересня 2017 року, повідомляє прес-служба КМДА.

"Півроку працювала робоча група, серед членів якої і представники театру та меценатів, і громадських та професійних організацій. Наприкінці квітня робоча група дійшла рішення щодо необхідності проведення експертизи та відповідності будівлі театру Державним будівельним нормам та правилам безпеки. Експертиза проведена, 21 вересня було отримано позитивний висновок. Ми дуже сподівалися, що Театр запрацює цьогоріч і сьогодні я радий повідомити про те, що тепер Театр має відповідний сертифікат від ДАБІ", – зауважив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Він нагадав, що, зокрема, до складу робочої групи увійшли представники ГО "Громада Андріївського узвозу", Національної спілки архітекторів, Українського товариства охорони пам’яток, Інституту проблем сучасного мистецтва, Києво-Могилянської академії, спілки театральних діячів, ліги екскурсоводів Києва.

"Як я і казав, тепер на наступний рік ми маємо ще одну сучасну локацію для проведення "Гогольфесту", – сказав Резніков.

Він додав, що це технологічно-досконалий театр європейського зразка, який спроектовано і побудовано з урахуванням потреб всіх людей – від обладнаних вбиралень і облаштування перших рядів і ліфтів для людей з інвалідністю до візуальної проекції тексту вистав для людей з вадами слуху, є шрифт Брайля у ліфтах, новітня система пожежної безпеки, компактна і зручна сцена-трансформер, де передбачено роботу зі складною сценографією. У театрі створено унікальні для України технічні умови для роботи зі світлом та відеозображенням, не кажучи вже про стильний лаконічний дизайн, в якому витримано інтер'єр.

Будівництво виконане за рахунок меценатських коштів, проте Театр залишається у власності територіальної громади міста Києва.

Нагадаємо, кошторис будівництва театру із залом на 240 місць становить близько 130 млн грн.

Як відомо, 26 вересня прес-служба корпорації Roshen повідомила, що проектна документація з реконструкції Театру на Подолі отримала позитивний висновок Української державної будівельної експертизи.

Читайте також: Проект реконструкції Театру на Подолі отримав позитивний висновок державної експертизи

Восени 2016 року киян обурив фасад нової будівлі Київського драматичного театру, зведеного на Андріївському узвозі.

Реконструювали театр коштом кондитерської корпорації Roshen. Компанія виділила 165 мільйонів гривень.

29 листопада 2016 року фасад нової будівлі театру відкрили.

Архітектор нової будівлі київського академічного театру на Подолі Олег Дроздов стверджує, що не отримував конструктивних пропозицій щодо змін у фасаді театру.

Водночас головний архітектор Києва Олександр Свистунов заявив, що щодо нової будівлі театру будуть громадські обговорення.

Мер Києва Віталій Кличко запевняв, що без врахування думки фахівців і громадськості щодо зовнішнього вигляду будівлі, театр на Подолі не буде зданий в експлуатацію.

У грудні столична влада пообіцяла провести незалежну технічну експертизу щодо можливих порушень містобудівного, пам’яткоохоронного законодавства, авторських прав при реконструкції будівлі Театру на Подолі до квітня 2017 року.

27 грудня відбулося перше публічне обговорення Театру на Подолі.

28 грудня 2016 року петиція на сайті Київради з вимогою демонтувати фасад нової будівлі Театру на Подолі набрала необхідні для розгляду 10 тисяч голосів.

29 грудня 2016 року Київрада повідомила, що прийняла до розгляду петицію щодо знесення нового фасаду театру на Андріївському узвозі.

У березні при Департаменті містобудування та архітектури КМДА створили робочу групу, яка займеться врегулюванням ситуації довкола Театру на Подолі.

9 квітня довкола скандального Театру на Подолі прибрали будівельний паркан.

20 квітня стало відомо, що архітектор Герман Волга разом з іншими архітекторами-киянами розробив альтернативний проект будівлі Театру на Подолі.

У вересні на сайті петицій до Київради зареєстрували вимогу ввести скандальну будівлю Театру на Подолі в експлуатацію. Наразі вона зібрала 4,6 тисячі підписів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-