В Одесі готуються пікетувати виставу російських акторів, які підтримують Путіна

В Одесі готуються пікетувати виставу російських акторів, які підтримують Путіна

Укрінформ
Громадські активісти Одеси заявили про намір зірвати плани російської театральної трупи, учасники якої підтримали російську агресію проти України, поставити в жовтні в одеському театрі спектакль "Заложи жену в ломбард".

Про це повідомляє екс-лідер одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко, якого підтримали інші громадські активісти.

Одесу збирається приїхати з виставою група з чотирьох осіб, кожна з котрих заплямувала себе підтримкою нинішнього режиму в Кремлі. Як повідомляють афіші, у театрі музкомедії відбудеться вистава "Заложи жену в ломбард", - зазначив Стерненко.

Громадський діяч звернув увагу дирекції театру на небажаність виступу цих акторів, а ДПСУ та СБУ - на наявність законних підстав заборонити декому з гастролерів в'їзд на територію України.

Зокрема, член групи - громадянин РФ "Сергей Рост в одному з інтерв‘ю назвав Майдан «опухолью», підтримав дії "беркутівців", анексію Криму і висловив міркування, як Україну можна розділити на три республіки. Ну і в розв'язанні війни, звісно, він звинувачує самих українців", уточнив Стерненко.

Читайте також: До бази “Миротворця” потрапив іще один відомий російський актор

Другий гастролер - громадянин РФ "Алєксандр Тютрюмов грубо порушив українське законодавство, встановлені правила перетину державного кордону та Закон України «Про гастрольну діяльність», прибувши у липні 2015 року через невстановлений пункт пропуску на територію Автономної Республіки Крим. Брав участь у відкритті кінофестивалю в м. Саки та смт Заозерне".

Тож є, на думку Стерненка, всі законні підстави для ДПСУ та СБУ заборонити їм в'їзд в Україну.

Актор з Кам'янcького Євген Олєйнік з початку агресії, яку розв'язала РФ, переїхав до Росії. Давав інтерв'ю у жовтні 2015 року на Сиктивкар-ТВ, обрав, як і Регіна Тодоренко, в складні для своєї країни часи сторону окупантів, убивць та агресора.

З огляду на ці факти приїзд до Одеси театральної трупи є небажаним. "Не провокуйте суспільство на протести", - підсумував Стерненко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-