Кириленко чекає від Ради закон про гастролі російських артистів

Кириленко чекає від Ради закон про гастролі російських артистів

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко сподівається, що законопроект щодо особливостей проведення гастрольних заходів за участі громадян РФ буде ухвалено Верховною Радою у першому читанні на наступному пленарному тижні 3-5 жовтня.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу після закінчення засідання Міжвідомчої комісії з питань національно-патріотичного виховання, що відбулося у місті Батурин Чернігівської області.

"Я сподіваюся, що цей законопроект буде ухвалений в першому читанні щонайменше наступного пленарного тижня, тому що він не такий великий, і тема всім відома. Його внесли представники всіх фракцій коаліції і позафракційні. Я проводив попередні консультації перед внесенням законопроекту, і депутати підтримали його. Значить, не повинно бути ускладнень із голосами", - зазначив Кириленко.

За його словами, йдеться про законопроект, який розроблявся в уряді спільно з депутатами і внесений від імені депутатів до парламенту, "щоб прискорити процедуру розгляду".

"Якщо організатор заходу запрошує виконавця із країни-агресора, тобто із РФ, за 30 днів до планованого заходу повинен організатор надіслати інформаційний запит до Служби безпеки з тим, аби вона підтвердила можливість або неможливість перетину кордону учасником такого заходу, яким є громадянин РФ. Тобто, якщо виконавець не виступав у Криму, якщо не висловлювався проти територіальної цілісності України, не стріляв у наших хлопців на Донбасі, як дехто собі навіть і таке дозволяє з їхніх митців, будь ласка, приїзди і ділися своїм мистецтвом", - зазначив Кириленко, інформуючи про основні положення законопроекту.

Читайте також: Віце-прем’єр: Жити далі за мовним законом Колесніченка-Ківалова ганебно

Крім того, наголосив він, передбачається відповідальність самих організаторів гастрольних заходів, якщо вони або не звернуться із інформаційним запитом до СБУ, або нададуть неповну інформацію.

Як повідомлялося, 23 вересня Комітет ВР з питань культури підтримав законопроект, за яким російських артистів можна запрошувати в Україну лише після дозволу СБУ.

Відповідний законопроект про внесення змін до закону "Про гастрольні заходи в Україні" був зареєстрований у Раді в липні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-