Віденський бал: зірка української опери заспіває з австрійським тенором

Віденський бал: зірка української опери заспіває з австрійським тенором

Укрінформ
На благодійному Віденському балу, який відбудеться в Києві 27-28 жовтня, солістка Національної опери України Сусанна Чахоян з австрійським тенором Себастіаном Рейнтхаллером виконають арію Джузеппе Верді.

Про це розповів голова оргкомітету балу, художній керівник симфонічного оркестру “Київ-Класик” Герман Макаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Справжнім символом єднання австрійської й української музичних культур стане унікальний дует української оперної діви Сусанни Чахоян і знаменитого австрійського тенора Себастіана Рейнтхаллера. Вперше в Києві вони виконають дуетом арію з опери Джузеппе Верді “Травіата”, - розповів маестро.

За його словами, музична програма балу буде насиченою і жанрово різноманітною. Атмосферу віденської класики створять твори Вольфганга Амадея Моцарта і Йозефа Гайдна, прозвучать вальси та “Опівнічна кадриль” Йоганна Штрауса.

Спеціально для балу в Києві Макаренко запропонував унікальне аранжування однієї з найвідоміших мелодій Штрауса - це будуть фанфари, які сповістять про відкриття балу.

У заході братимуть участь артисти з різних країн. Так, у всесвітньо відомому чардаші Вітторіо Монті солістом виступить зірка китайської культури - скрипаль Чжу Дань. Гості балу побачать балетну композицію в постановці художнього керівника балету Національної опери України Аніко Рехвіашвілі. З ліричною естрадною композицією “Річка любові” виступить популярний латвійський співак Маркус Ріва. Крім того, до програми включено і кілька номерів визнаного українського віртуоз-оркестру Kiev Tango Project.

Як уже повідомлялося, головну програму вечора створить симфонічний оркестр “Київ-Класик” - неодноразовий музичний організатор Віденських балів в Україні й за кордоном.

За словами Макаренка, бал - це, перш за все, спілкування, а музика є лише однією зі складових, вона має створювати вишукану атмосферу. І репертуар підібрано відповідним чином, аби задовольнити найвибагливіші смаки.

Читайте також: Перша відкрита репетиція дебютантів Віденського балу пройшла у мерії Києва

Благодійний Віденський бал відбудеться 27 і 28 жовтня в Колонній залі Київської мерії. Відкриють його мери Відня та Києва - Міхаель Хойпль і Віталій Кличко. Серед віп-гостей заявлені спадкоємці однієї з наймогутніших королівських династій Європи - ерцгерцог Австрії Шандор Габсбург-Лотарінген і його дружина принцеса Герта Маргарет, власник елітного будинку французьких шампанських вин Кловіс Теттенже, запрошені й відомі вихідці з України, в тому числі Жаклін Сталлоне з синами Сильвестром і Френком, а також інші знаменитості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-