Проект Енеїда: в музеї пройде дискусія

Проект Енеїда: в музеї пройде дискусія "Літератори VS художники"

Укрінформ
У Національному художньому музеї України в рамках виставки "Проект Енеїда" відбудеться ряд культурно-мистецьких заходів.

Про це повідомляється у Фейсбуці.

"Ця субота, 23 вересня, для "Проекту Енеїда" в НХМУ особлива – вона отримала назву "Ноктюрн" та буде насичена цікавими подіями. Важливим моментом є те, що відвідувачі зможуть дивитися виставку та брати участь у подіях до самої ночі – "Проект Енеїда" в цей день зачинить свої двері аж о 22:00", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 23 вересня відбудуться такі заходи: 17:00-18:30 – кураторська екскурсія Поліни Ліміної; 18:00-20:00 – кураторська екскурсія Павла Гудімова; 20:00-22:00 – дискусія "Літератори VS художники".

Читайте також: Нищук у художньому музеї публічно читатиме "Енеїду"

Як зазначають організатори, остання подія - дискусія "Літератори VS художники" - стане відкритою розмовою з художниками та літераторами задля спроби виявити ті спільні та відмінні знаки, які були постійно присутні у візуальній і текстуальній "Енеїді".

А в неділю, 24 вересня, о 14:00 для широкого загалу відбудеться екскурсія ще одного з кураторів виставки "Проект Енеїда"- Данили Нікітіна. Він проведе по залах через усі епохи ілюстрування "Енеїди" та розповість про ілюстрації з точки зору музейника та експерта з аналізу творів мистецтва.

Зустріч з Іваном Драчем "Енеїда та 60-ті" також відбудеться у неділю, о 15:00-16:30.

"У ХХ столітті найбільш популярною "Енеїда" стає у 60-ті роки. Тоді вийшли друком видання, проілюстровані Анатолієм Базилевичем та Олександром Данченком, які стали своєрідною класикою. Тоді ж почало працювати літературне кафе "Еней" - місце зустрічі української інтелігенції. Чому поема Котляревського знову стала актуальною та які нові смисли прочитували у ній шістдесятники - про це говоритимемо на зустрічі з Іваном Драчем - письменником, публіцистом та однією з найяскравіших постатей тієї доби", - підкреслюють організатори.

Як повідомлялося, "Проект Енеїда" в НХМУ, що являє собою новий погляд на феномен легендарної поеми Івана Котляревського, стартував 24 серпня і триватиме до 29 жовтня. Він присвячений 175-річчю від першої повної публікації твору. В рамках виставки презентовано близько 200 артефактів - це ілюстрації, станковий живопис, графіка, театральні афіші, мультиплікація, фото- і відеоматеріали, книжкові видання, що стосуються візуальних образів поеми Івана Котляревського "Енеїда", з приватних колекцій і 11-ти музеїв України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-