Театральний сезон у Вінниці відкриє «Летюча миша» в українському перекладі

Театральний сезон у Вінниці відкриє «Летюча миша» в українському перекладі

Укрінформ
Вінницький обласний академічний український музично-драматичний театр ім. М.Садовського у четвер розпочинає новий театральний сезон прем’єрою оперети Йоганна Штрауса «Летюча миша» в українському перекладі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила головний режисер театру Таїсія Славінська.

«Першою в новому сезоні вінницькі театрали побачать оперету «Летюча миша» Йоганна Штрауса. Вже багато (часу - ред.) оперета в нашому театрі не звучала, тому для нас це виклик. У постановці задіяні найкращі актори, а на головну роль Розалінди ми запросили оперну співачку народну артистку України Ірину Швець», - повідомила Славінська.

За її словами, терцети з «Летючої миші» для вінницької постановки спеціально переклала українською мовою вінницька поетеса Зоя Красуляк.

Читайте також: Перший Київський міжнародний фестиваль "Puppet.UP!" стартує 30 вересня

Окрім того, вінницький театр у новому сезоні потішить глядачів іще трьома прем’єрами. Зокрема, 26 жовтня вінничани зможуть подивитися «Ідіота» за романом Федора Достоєвського під режисурою Валерія Пацунова – творця київського театру «Золоті ворота». А в листопаді на вінницькій сцені вперше поставлять комедію Мольєра «Лікар мимоволі».

До новорічних свят актори підготують сюрприз для юних глядачів – прем’єрну постановку житомирянина Петра Авраменка «Аліса в Країні чудес».

Тим часом у театрі працюють над іще однією прем’єрою - молода режисерка Оксана Бандура готує до показу виставу «Ассоль» за повістю-феєрією Олександра Гріна «Червоні вітрила».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-