Уряд виділить “унікальну цифру” на кіновиробництво - Розенко

Уряд виділить “унікальну цифру” на кіновиробництво - Розенко

Укрінформ
Уряд планує у Державному бюджеті на 2018 рік збільшити видатки на кіновиробництво.

Про це 11 вересня на урочистостях з нагоди Дня українського кіно на Національній кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

«Цього року держава виділила 500 мільйонів гривень,- і це також унікальна цифра, - для підтримки українського кінематографа. Разом з міністром культури, разом з усім урядом зараз ми працюємо над бюджетом на 2018 рік і плануємо передбачити ще більше коштів на вітчизняне кіновиробництво, тому я переконаний, що ми разом з вами станемо свідками ренесансу українського кіно», - наголосив Розенко.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що нині перед владою та українськими кінематографістами стоїть дуже багато завдань, у тому числі - переконати українського глядача, який поки що скептично ставиться до фільмів вітчизняного виробництва.

«Але я переконаний, що разом, спільними зусиллями ми проб’ємо і цей мур», - додав він.

Читайте також: Український кінематограф набирає обертів та підкорює екрани - Гройсман

Раніше голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що Держкіно просить уряд передбачити у держбюджеті на наступний рік близько 2 млрд грн на підтримку кінематографії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-