“Червона рута”: у Маріуполі назвали переможців

“Червона рута”: у Маріуполі назвали переможців

Фото
Укрінформ
На фестивалі "Червона рута", який проходив 6-10 вересня у Маріуполі, першу премію в жанрі "Популярна музика" розділили Орина Радченко з Луганщини та формація "Банош" із Хмельниччини.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

"Переможці у жанрі "Популярна музика": І премія – Орина Радченко, смт Новопсков, Луганська обл.; І премія – формація "Банош", Кам’янець-Подільський, Хмельницька обл.", - йдеться у повідомленні.

У номінації "Український автентичний фольклор" перше місце здобули Денис Васильєв  (Запоріжжя), народно-пошуково-дослідницький фольклористичний гурт "Заграярочка" (Волноваха, Донецька обл.) та гурт "Оксамит" (смт Новопсков, Луганська обл.).

Орина Радченко, солістка "Оксамиту", виступила і на заключному гала-концерті "Червоної рути".

Володарями І премії в основоположній для фестивалю номінації "Рок-музика" став криворізький гурт "Генеза". Другу премію розділили гурти "Роялькіт" (теж із Кривого Рогу) та MniShek із Києва. Третю премію присуджено відразу чотирьом колективам: "Вільна Вілла" (м. Запоріжжя), "Медовий полин" (м. Борщів Тернопільської області), "Ангажемент на вівторок" (м. Павлоград Дніпропетровської області) та SunScream (м. Маріуполь).

Переможцем у жанрі "Акустична музика" став Богдан Грубий з Кельменців Чернівецької області. А в жанрі "Інша музика" перше місце виборов київський гурт "Я тебе не знаю".

Як поінформували в прес-службі фестивалю, протягом п'яти фестивальних днів у конкурсних програмах, що проходили у драматичному театрі міста Маріуполь, взяли участь майже 350 осіб з усіх куточків України, а кожного вечора на Театральній площі найкращі колективи та солісти показували свою майстерність.

Заключний концерт фестивалю «Червона рута»/ Фото: Павло Багмут

У відбіркових турах взяло участь близько 5000 претендентів. З більшістю дирекція «Червоної рути» працювала протягом року: у дистанційній школі майстерності їм давали завдання з вокалу, сценічного руху тощо, а потім контролювали виконання. 

Проте зазначають, що приїхати в прифронтове місто ризикнули не всі конкурсанти.

Читайте також: На закритті "Червоної рути" у Маріуполі виступить "ТІК"

Як повідомляв Укрінформ, фестиваль "Червона рута" існує вже 28 років. Завдяки йому були відкриті багато зірок української естради. Маріуполь приймає фестиваль вже вдруге. На заключному концерті цьогоріч виступили спеціальні гості - Віктор Бронюк і гурт "ТІК".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-