Німеччина висунула на

Німеччина висунула на "Оскар" трилер про теракт

Укрінформ
Німеччина висунула на премію Американської кіноакадемії "Оскар" трилер відомого німецького режисера турецького походження Фатіха Акіна "На межі" (німецька назва - "Aus dem Nichts" - "З нізвідки").

Про це повідомляє DW.

В основі сюжету - історія молодої мешканки Гамбурга Каті, яка внаслідок теракту втрачає чоловіка і сина. Поліція затримала двох підозрюваних у скоєнні злочину та зв'язках з неонацистами. Але вбита горем жінка хоче помститися терористом сама. 

Головну роль у фільмі виконала голлівудська зірка Діана Крюгер. Ця фотомодель і актриса, яка народилася у Німеччині і прославилася у Голлівуді, вперше знялася у німецькому фільмі - і отримала за цю роботу нагороду Каннського кінофестивалю за найкращу жіночу роль. 

Востаннє Німеччина стала володаркою "Оскара" за найкращий іноземний фільм десять років тому, у 2007-му, коли золоту статуетку отримала драма "Життя інших" ("Das Leben der Anderen"). Відтоді відразу кілька німецьких картин намагалися поборотися за престижну нагороду, але жодній з них не вдалося отримати приз. 

Загалом за всю історію існування Американської кіноакадемії цю нагороду отримали чотири німецькі фільми: "Бляшаний барабан" ("Die Blechtrommel") в 1979 році, "Мефісто" ("Mephisto") в 1981 році, "Ніде в Африці" ("Nirgendwo in Afrika") у 2003 році та згадане "Життя інших".

Читайте також: Номінанта на "Оскар" від України вибиратимуть із 8 фільмів

Фіналісти "Оскара" будуть оголошені 23 січня 2018 року, а церемонія вручення нагород відбудеться у Голлівуді 4 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-