У проекті «Пісні війни» заспівали Приходько з військовим медиком Зубенко

У проекті «Пісні війни» заспівали Приходько з військовим медиком Зубенко

Відео
Укрінформ
Відома українська співачка Анастасія Приходько разом з військовим медиком Дарією Зубенко записали пісню "Дівчата" в рамках патріотичного проекту "Пісні війни". 

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

"Дуже пощастило заспівати пісню з людиною, яка добровільно пішла на фронт... Я навіть не уявляю, що вона там бачила. Заспівати з нею пісню для мене велика честь", - сказала Приходько.

Слова пісні написала 14-річна поетеса Олена Задорожна з Полтави, а музику - волонтер Дарина Яковенко. 

Як повідомляв Укрінформ, соціально-мистецький проект “Пісні війни” – громадська ініціатива, завданням якої є пошук та запис на професійній студії звукозапису пісень, створених українськими воїнами, які воювали та досі воюють на сході України.

Надзавдання проекту – зберегти сучасну україномовну військову пісню як у контекстах музичної культури й патріотичного виховання, так і в контексті історії України. 

Стартував проект близько року тому – 31 травня 2016-го. Тоді відбулася всеукраїнська радіопрем’єра пісні «Дорога на схід» (музика – Павло Табаков, слова – Василь Фесюк), яку виконали п'ятеро українських воїнів, які воювали у найгарячіших точках війни на Донбасі: Максим Перев’язко, Богдан Ковальчин, Тарас Гривул, Андрій Шевчук і Петро Комендат.

Планується, що до Дня захисника України, 14 жовтня 2017 року, побачить світ альбом “Пісні війни”, який об’єднає півтора десятка пісень, написаних українськими захисниками та записаних в унікальних дуетах бійців із відомими українськими артистами. 

Раніше у рамках проекту вже вийшли дуети воїнів-авторів із вокальною формацією «Піккардійська терція», лідером гурту «Антитіла» Тарасом Тополею, співаком Арсеном Мірзояном, Сергієм «Фомою» Фоменком із групи «Мандри», вокалістами Оксаною Мухою, Аничкою Чеберенчик та Іриною Долею, фронтменом гурту Kozak System Іваном Леньом. Попереду – записи та прем’єри пісень у співпраці із сестрами Тельнюк, лідером гурту «Тінь Сонця» Сергієм Василюком та співаком Тарасом Гавриком. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-