Лідер російського гурту

Лідер російського гурту "Ноль" емігрував у США: Іншого виходу не було

Укрінформ
Лідер російських груп "Ноль" і "Федор Чистяков Бенд" Федір Чистяков, що сповідує релігію "Свідків Єгови", заборонену в РФ "за екстремізм", вирішив емігрувати в США.

Про це повідомляє "Новая газета"

"Я не зможу відкрито сповідувати свою релігію. Це само по собі травма, навіть якщо тебе не садять, але є вже і посадки. Останній рік до моїх співвірян навідувалися з обшуками спецслужби. Забирали ноутбуки, комп'ютери, жорсткі диски з метою знайти докази екстремізму. Я дуже переживав за свою домашню студію. Отже мій переїзд ... вимушена міра, направлена на те, щоб я не зник як творча одиниця. Іншого виходу не було", – заявив Чистяков.

Читайте також: Ще четверо російських рок-музикантів потрапили до "чистилища"

За його словами, остаточне рішення про еміграцію він прийняв у ході гастролей до США 17 липня, коли відхилили апеляцію на рішення суду про заборону релігійній організації "Свідків Єгови", членом якої музикант є з 1995 року. Водночас він підтвердив, що, як і раніше, приїжджатиме до Росії на гастролі.

Група "Ноль" набрала популярності в кінці 1980-х - на початку 1990-х років. На якийсь час Чистяков залишав музику, проте потім повернувся до творчості.

У 2009 році по НТВ був показаний фільм "Обережно: Свідки Єгови", творці якого прагнули показати музиканта в образі "обдуреного сектанта". У лютому 2016 року Чистяков повідомив про скасування концертів у Криму, мотивуючи це небажанням, "щоб хоч у кого-небудь був привід думати, що я маю хоч найменше відношення до всієї цієї історії (анексії Криму. - Ред.)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-