Пам’ятник князю Володимиру в Києві привели до ладу

Пам’ятник князю Володимиру в Києві привели до ладу

Укрінформ
У результаті неодноразових актів вандалізму, яких зазнавав монумент князю Володимиру, торік було пошкоджено антикорозійне покриття пам’ятки. Із весни київські реставратори проводили роботи з відновлення, які успішно завершилися вчора.

Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко, передає прес-служба столичної влади.

"Дуже шкода, що знаходяться люди, в яких піднімається рука нищити найстаріший і такий дорогоцінний для всіх киян пам’ятник. Однак місто постійно тримало питання відновлення монумента на контролі, тож, як тільки встановилась необхідна температура, київські реставратори розпочали роботи. Запрошуємо всіх киян і гостей столиці відзначити хрещення Київської Русі-України біля оновленої пам’ятки", – повідомила Старостенко.

За її словами, оскільки вилитий вандалами на пам’ятник розчин пошкодив антикорозійне покриття монумента, було вирішено здійснити повне його перефарбування з частковим відновленням. Ремонтно-реставраційні роботи розпочалися навесні відповідно до технології робіт, за якою середньодобова температура повітря мала встановитися на рівні від +8С (вночі) до +30С і вологості не більше 80%.

У бюджеті столиці передбачено асигнування на дослідницькі та ремонтно-реставраційні роботи в сумі 260 тис. грн. Роботи з відновлення пам’ятки виконувала "Реставраційна проектно-виробнича майстерня "Відродження".

Читайте також: Чи силою хрестили Київську Русь?

Зазначимо, що пам’ятник Володимиру Великому – це найстаріший скульптурний монумент Києва, споруджений у 1853 році. Бронзова статуя хрестителя Русі сягає 4,4 м заввишки і стоїть на 16-метровому постаменті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-