Протоієрей РПЦ Чаплін передрік Росії загибель через фільм «Матільда»

Протоієрей РПЦ Чаплін передрік Росії загибель через фільм «Матільда»

Укрінформ
Скандальний протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін заявив, що фільм «Матільда» треба заборонити, тому що після його показу Росія неодмінно загине.

Про це колишній глава синодного відділу РПЦ по взаємовідносинах церкви і суспільства заявив у відеоролику, який опублікував на своєму каналі в YouTube.

«Фільм «Матільда» неодмінно має бути заборонений, тому що якщо його буде показано, то Росія загине», - говорить Чаплін.

На думку протоієрея, це послужить «божою настановою і покаранням» за те, чого «ніколи не можна робити».

Протоієрей назвав фільм Олексія Учителя «символічним і ритуальним царевбивством», «плювком в нашу історію, плювком в нашу душу, в те краще, що у нас було».

За його словами, прийняття і увага до цього фільму - «це гріх, що відлучає від християнства».

Як відомо, фільм режисера Олексія Учителя «Матільда» розповідає про роман майбутнього російського імператора Миколи II і балерини Матільди Кшесинської. Прем'єра стрічки призначена на 25 жовтня.

«Депутат Держдуми від Криму» Наталія Поклонська, відома своїм шануванням Миколи II (з його зображенням вона якось прийшла на акцію «Безсмертний полк» 9 травня), неодноразово зверталася в правоохоронні органи з приводу перевірки «Матільди» на предмет зневаги почуттів вірян, проте порушень виявлено не було. У свою чергу експертизи трейлерів і сценарію «Матільди», проведені на замовлення Поклонської, виявили зневагу почуттів вірян. У червні Поклонська заявила, що церква визнає «Матільду» «хулою на дух святий», а прихожан, що зуміли подивитися фільм на закритих показах, на шість місяців відлучили від причастя.

Читайте також: На кінофестивалі у Карлових Варах покажуть чотири українські фільми

Протоієрей Всеволод Чаплін впродовж шести років обіймав посаду голови синодного відділу РПЦ по взаємовідносинах церкви і суспільства. На цій посаді Чаплін фактично виконував роль офіційного представника РПЦ, регулярно даючи коментарі ЗМІ з різних питань. Він прославився скандальними висловлюваннями в схвалення масових вбивств людей. У грудні 2015 року Чапліна було звільнено з поста глави відділу зі взаємовідносин церкви і суспільства, а також він втратив і інші посад в РПЦ. Він назвав своє звільнення спробою «виключити в церкві будь-які незалежні голоси».

Фото: pravmir.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-