У Львові «Одою до радості» завершився міжнародний марафон пам'яті Сліпака

У Львові «Одою до радості» завершився міжнародний марафон пам'яті Сліпака

Укрінформ
Гала-концертом в обласній філармонії завершився у Львові триденний марафон «W LIVE. Тихі дні любові і миру» пам'яті соліста Паризької опери Василя Сліпака, який воював загинув у зоні АТО від кулі снайпера.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ода до радості» Людвіга ван Бетховена поставила життєствердну крапку в  триденному музичному марафоні, присвяченому пам'яті оперної зірки світової величини – Василя Сліпака. В заключному гала-концерті виступили друзі співака, які спеціально для цього приїхали із Франції, Польщі та інших країн», - розповів директор філармонії, мистецький керівник марафону Володимир Сивохіп.

Читайте також: У Львові пройшов допрем'єрний показ присвяченої Василю Сліпаку кінострічки

За його словами, в гала-концерті прозвучали також твори Джузеппе Верді, Шарля Гуно, Гектора Берліоза, Каміля Сен-Санса, Миколи Лисенка, Євгена Гальперіна. Серед виконавців - Перін Медоф, Гоша Ковалінска, Пол Гоглєр, Юрій Шевчук, Гійом Дюссо, Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик», в якій Сліпак зробив перші кроки у вокальне мистецтво, камерний хор «Глорія», академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, яким диригуватиме Ніколас Краузе, та інші.

Як повідомляв Укрінформ, марафон поєднав у собі оперну, фортепіанну та хорову музику. В його рамках відбувся допрем'єрний показ документального фільму «Міф» про творчий та життєвий шлях Сліпака, круглий стіл, низка концертів у різних локаціях Львова, в тому числі і біля могили Сліпака на Личаківському кладовищі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-