У Львові пройшов допрем'єрний показ присвяченої Василю Сліпаку кінострічки

У Львові пройшов допрем'єрний показ присвяченої Василю Сліпаку кінострічки

Укрінформ
Допрем'єрний  показ документального фільму «Міф», присвяченого пам'яті світової зірки – соліста Паризької опери Василя Сліпака, відбувся у Львові. “Міф” – фронтовий позивний співака, який добровольцем воював у зоні АТО і загинув від кулі снайпера 29 червня 2016 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“До створення цього фільму долучилися сотні людей. Це і ті, хто надавав нам своє домашнє відео. І ті, хто радили, підказували, допомагали організаційно, і, звичайно, ті доброчинці з усього світу, які фінансували цей фільм”, - зазначив автор сценарію, продюсер і режисер фільму “Міф” Леонід Кантер.

За його словами, творці фільму ще не бачили його, тому що в останні дні робота велася у різних студіях одночасно. Завершувалася робота над звуком, над кольоровою корекцією, над графікою, анімацією.

“Може щось і не вдалося, але ми дуже поспішали, щоб встигнути до річниці смерті Василя”. Це наш дарунок йому від серця. Те, яким вийшов фільм, великою мірою визначив сам Сліпак. Тому що його щирість, доброта, глибина, багатогранність були нашими орієнтирами у створенні цього фільму, ми намагалися йти за ним, зрозуміти його, щоб створити фільм, який ба відповідав його особистості”,- сказав Кантер.

Фільм знято на оголеному нерві. Від початку і до кінця він тримає глядачів у напруженні, відкриваючи Сліпака таким, яким його знали лише дуже близькі люди. Знали, любили і цінували.

У Львові в день смерті Василя Сліпака розпочався  Міжнародний музичний марафон  "WLive.Тихі дні любові і музика миру». На нього прибули численні гості з Франції, Польщі та інших країн, серед яких диригенти П’єр ЛоРе та Ніколас Краузе, солісти Перін Медоф, Пол оглєр, Гійом Дюссо (Франція), композитор Євгеній Гальперін (Росія/Франція) та інші. Усі вони представлені і в фільмі.

Під час «днів тихої музики» прозвучать опери «Орестея. Exercise» Олександра Козаренка та «Алкід» Дмитра Бортнянського. У виступах візьмуть участь Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик», Львівський камерний хор «Глорія», Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» і Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії.

Василь Сліпак – український оперний співак, соліст  Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій на сході України. Загинув у бою від кулі снайпера 29 червня 2016 у смт. Луганське Донецької області. Кавалер ордена «За мужність» І ст., Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-