НСТУ, швидше за все, оштрафують за інцидент із Самойловою - Аласанія

НСТУ, швидше за все, оштрафують за інцидент із Самойловою - Аласанія

Оновлено
Укрінформ
До Національної суспільної телекомпанії України (НСТУ), швидше за все, застосують штрафні санкції через "незабезпечення участі" учасниці від Росії Юлії Самойлової у проведеному в Києві міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2017. 

Про це повідомив у Facebook 29 червня голова НСТУ Зураб Аласанія. 

"Ранок почався з не дуже приємних новин для UA:PBC (НСТУ. - Ред.). Схоже, на нас таки чекають санкції за "незабезпечення участі в Євробаченні-2017 учасниці від РФ Юлії Самойлової". І в мене є великий сумнів, що держава в обличчі СБУ захоче розділити з UA:PBC цю колізію", - зазначив він.

Аласанія висловив переконання, що Європейська мовна спілка "просто стає в чергу разом із РФ (яка теж, за нашою інформацією, готує свій окремий позов, наказуючи UA:PBC з політичних причин), "Євроньюз", який протягує лапки за боргами імені азарова, і багатьма іншими бажаючими придушити в колисці ледь народженого Суспільного мовника України".

Як повідомляв Укрінформ, Женевське управління примусового стягнення заборгованості наклало арешт на 15 млн євро, внесених Україною в якості гарантії належного проведення пісенного конкурсу Євробачення у 2017 році. 

Згодом Deutsche Welle, посилаючись на власні джерела, повідомило, що причиною арешту міг бути позов телеканалу Euronews до НСТУ через те, що у 2014 році НСТУ ініціювала припинення співпраці з Euronews, після чого телеканал вимагав стягнути з тодішньої НТКУ, а нині НСТУ неустойку в розмірі 10,59 млн євро. У Європейській мовній спілці виданню також повідомили, що ця організація не є ініціатором блокування коштів, оскільки процедура накладення арешту нібито ініційована не Європейською мовною спілкою, а "третьою стороною".

У березні на сайті швейцарської газети Blick з'явилася стаття, в якій зазначається, що Європейська мовна спілка нібито розглядає введення санкції проти України через дії СБУ стосовно росіянки Юлії Самойлової. Пізніше у Європейській мовній спілці підтвердили, що у випадку порушення правил конкурсу вони можуть розглядати "певні заходи" щодо порушника. 

Як відомо, Служба безпеки України заборонила в'їзд до країни учасниці Євробачення від Росії Юлії Самойлової терміном на три роки. Як повідомив голова СБУ Василь Грицак, Самойлова не лише відвідувала окупований Крим, а й залишила "сліди в соціальних мережах", де негативно висловлювалася з приводу України, її влади та взятого курсу на євроатлантичну інтеграцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-