Аласанія прокоментував арешт застави України за Євробачення

Аласанія прокоментував арешт застави України за Євробачення

Укрінформ
Голова Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія вважає повернення арештованої застави за "Євробачення" найголовнішою задачею у вирішенні конфлікту.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді", відповідаючи на питання, чи відомі причини, чому застава заморожена.

"Нам не цікаво навіть, хто (став ініціатором – ред.). Нам мають повернути гроші, і ми будемо цього вимагати", – підкреслив Аласанія.

За його словами, наразі цим питанням займається швейцарська юридична фірма.

Голова НСТУ також зазначив, що поки немає підстав вважати, що причиною інциденту може бути позов каналу Euronews.

Нагадаємо: 26 червня Deutsche Welle, посилаючись на власні джерела, повідомило, що причиною арешту міг бути позов телеканалу Euronews до НСТУ через те, що у 2014 році НСТУ ініціювала припинення співпраці з Euronews, після чого телеканал вимагав стягнути з тодішнього НТКУ, а нині НСТУ неустойку в розмірі 10,59 млн євро.

У Європейській мовній спілці виданню також зазначили, що вони не є ініціатором блокування коштів. 

"Процедура накладення арешту ініційована не Європейською мовною спілкою, а третьою стороною, яку ми намагаємось встановити", - зазначили у письмовій відповіді на запит  DW.

Як повідомлялось раніше, Женевське управління примусового стягнення заборгованості наклало арешт на 15 мільйонів євро, внесених Україною як гарантія належного проведення пісенного конкурсу "Євробачення" у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-