Ніч у музеї та день на Книжковому Арсеналі: куди піти 19-21 травня

Ніч у музеї та день на Книжковому Арсеналі: куди піти 19-21 травня

Афіша
Укрінформ
Сподівалися на "диванні" вихідні? Не вийде. Ми підготували стільки подій, що часу на це просто не буде. 

Купляти книжечки, смакувати веганську їжу, їздити на велосипедах - і все це під вуличну музику. А вночі саме час завітати до музеїв.

VІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал»

Що цікавого: Фестиваль презентуватиме розширену міжнародну програму, у якій запланована участь відомих письменників, літературних діячів та митців із США, Канади, Великобританії, Японії, Швейцарії, Норвегії, Швеції, Німеччини, Франції, Польщі, Латвії, Чехії, Грузії, Бельгії та інших країн. Фокус-тема – «Сміх. Страх. Сила». Цього року говоримо про природу сміху, його багатоликість і визначальну роль у часи криз, як ми сміємося сьогодні, коли звичний світ дезінтегрується, і чи можна сміятися в такі часи. Також, у програмі фестивалю: презентація книг, літературних проекті, зустрічі, обговорення, лекції та багато іншого.

Коли: 17 - 21 травня

Де: Мистецький арсенал (вул. Лаврська, 12)

Скільки: 60 - 200 грн

Більше інформаціїFacebook

Велодень у Києві 2017

Що цікавого: Тисячі людей, незалежно від віку та стилю катання, проїжджають центральними вулицями міст та містечок України для того, щоб привернути увагу до здорового й активного способу життя, безпеки та порозуміння з водіями на дорогах. Масовість акції демонструє необхідність створення цивілізованих та безпечних умов для велосипедистів за європейськими стандартами.

Коли: 20 травня, 10:30

Де: Софіївська площа

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль «День Вуличної Музики»

Що цікавого: День Вуличної Музики – це наймасштабніший міжнародний музичний волонтерський проект, який цього року вже вчетверте пройде в Україні. На фестивалі виступлять співачки Alloise, Мар’яна Головко та Христина Соловій. На виступ до Києва також прилетить Ірена Карпа. На святі можна буде знову почути гурт Ray Band, Дмитра Побережного та багатьох інших музикантів, які проявили себе на різних талант-шоу країни.

Коли: 20 травня 12:00 - 22:00

ДеМапа локацій

Скількиблагодійні внески

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль кримськотатарської культури

Що цікавого: У переддень Всесвітнього дня культурної різноманітності відзначать внесок кримських татар у культурне розмаїття України. У програмі: майстер-класи, показ документальних фільмів, виставки, музика, танці та смачні кримськотатарські страви. А також спілкування з відомими діячами та активістами кримськотатарської громади.

Коли: 20 травня, 12:00

Де: America House Kyiv (вул. Пимоненка, 6)

Скільки: Для того, щоб потрапити до Американського дому при собі необхідно мати паспорт або посвідчення водія.

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль «VideoZhara»

Що цікавого: Це не просто фестиваль. Це обличчя нової медіареальності, де у творців відеоконтенту є можливість бути почутим глобально. Міжнародний відеоблогерський фестиваль «VideoZhara» – це понад 500 відомих відеоблогеров і близько десяти тисяч фанатів, геймерів, влогеров і YouTube-шанувальників різного віку. На 60000 м2 розмістяться 5 сцен і більше 10-ти тематичних майданчиків за трендовим сегментами YouTube: beauty, games, gadgets, cyber sport, drive, kids and family, insta, art, create and play etc.

Коли: 20 - 21 травня 

Де: Арт-завод «Платформа» (вул. Біломорська, 1)

Скільки: 299 - 1999 грн

Більше інформаціїFacebook

Міжнародний день музеїв у Музеї Гончара

Що цікавого: 19 травня – Українська традиційна ніч. Відвідувачі почують про особливі ночі, коли не можна спати, про роботу, яка виконувалася лише вночі, про сакральні дії та предмети побуту, які набували магічної сили. Лише цієї ночі Ви зможете почути у стінах музею сороміцькі пісні. 21.00 - почнеться ніч танцю просто неба: гречаники, орлиця, козачки, польки, вальси, коломийки, гопак, аркан, кругла, кабан, каперуш, горобчик, плескач, краков'як, фокстрот, старосвітські танці звучатимуть у виконанні гуртів: Надобридень, US Orchestra (Ukrainska Silska Orchestra), Орелі, Варйон, Хорея козацька.

Коли: 19 травня 21:00, 22:30, 00:00.

Де: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19)

Скільки: 0 - 50 грн

Більше інформаціїFacebookреєстрація

Weekend фільмів Девіда Лінча

Що цікавого: Відреставровані «Голова-гумка», «Загублене шосе» і «Твін Пікс: Вогню, іди зі мною» вийдуть на великі екрани в HD і 4К-якості з оригінальним звуком і українськими субтитрами. Всі три фільми можна було подивитись на рідкісних ретроспективах Лінча. У повноцінний кінотеатральний прокат в Україні їх дотепер не випускали.

Коли: 19 - 21 травня

Де: Кінотеатри міста

Скільки: Не вказано

VI Фестиваль бразильського кіно

Що цікавого: Програма VI Фестивалю бразильського кіно передбачає демонстрацію трьох бразильських фільмів мовою оригіналу з українськими субтитрами. Цього року урочисте відкриття фестивалю збіглося з відзначенням 25-ї річниці дипломатичних відносин між Україною та Бразилією.

Коли: 19  - 21 травня 19:00

Де: Кінотеатр «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Міжнародний фестиваль татуювання «Tattoo Collection»

Що цікавого: Фестиваль об’єднує безліч людей з різних країн із однією метою – показати громадськості, що тату – це не стереотипна «зеківська наколка», а один з видів творчості на людському тілі. «Tattoo Collection» порадує учасників та відвідувачів фестивалю нестандартною шоу-програмою, новими обличчями в світі тату, неповторними роботами майстрів, а також інтерактивними шоу байкерів, виступів музичних команд і безліччю інших сюрпризів.

Коли: 19  - 21 травня

Де: Експоцентр України (просп. Академіка Глушкова, 1)

Скільки: 110 - 250 грн

Більше інформаціїFacebook

Виставка Влада Волосенка «Граніт. Мармур. Дерево»

Що цікавого: Влад Волосенко мав бути живописцем, але став скульптором. Його творчий шлях пройшов через США, Дубаї та Москву та зрештою привів на Батьківщину. Ця звивиста і непроста дорога споріднює скульптора з його улюбленим давньогрецьким героєм Одісеєм.

Коли: 10 - 29 травня

Де: Галерея «Дукат» (вул. Рейтарська, 8б)

Скільки: Не вказано

Більше інформаціїFacebook

Виставка «Українобачення. #Babylon`13»

Що цікавого: Проект «Українобачення» – це серія короткометражних фільмів про сьогодення України. Тема, що об’єднує серію відібраних і представлених в межах музейної експозиції фільмів – це пісня, що народжується з глибин серця і супроводжує життя в радісних і сумних моментах, це погляд з середини на ситуацію в Україні від очевидців і учасників громадянського протесту.

Коли: 5 - 31 травня 10:00 – 17:00 (вихідний вівторок)

Де: Музей театрального, музичного та кіномистецтва України (вул. Лаврська, 9)

Скільки: Не вказано

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль «Kyiv vegan boom»

Що цікавого: Великий веган маркет та фудкорт, велика освітня зона, велика музична сцена та зелена галявина біля Дніпра, спорт та йога, дитячий майданчик – це Kyiv vegan boom.

Коли: 20 - 21 травня 

Де: Зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8)

Скільки: Не вказано

Більше інформаціїFacebook

Маркет «Всі.Свої: Діти»

Що цікавого: Традиційний дитячий маркет – «Діти. Все для літа». 150 українських виробників пропонують: дитячий одяг, дитяче взуття, дитячі іграшки, меблі для дітей.

Коли: 20 - 21 травня 

Де: D12 (вул. Десятинна, 12)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Європейська ніч музеїв у Національному художньому музеї України

Що цікавого: Цього року тема Міжнародного Дня і Європейської Ночі музеїв визначена як «Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване». Чи може мистецтво буквально ілюструвати історію? Чи у мистецтві важливіший чуттєвий досвід поколінь, стилі різних епох? Як переплітаються, сперечаються і знаходять спільну мову у просторі музею минуле і сучасне, класика й експеримент?

Коли: 20 травня, 20:00

Де: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Ніч у музеї «Віднайдені у часі»

Що цікавого: Нічний музей – це справжній палац, витканий з таємниць, загадок та історичних легенд, рясно оздоблений прекрасними артефактами минувшини, які, здається, оживають в мерехтливому світлі каганців, чи, може, й не здається. «Ніч у музеї» розпочнеться з концерту колективу Romein перед головним фасадом – гурту, який грає у стилі sympho-rock і neoclassic. Виступ доповнять світлові експерименти на фасаді НМІУ. Тема цьогорічної ночі в музеї – «Пам’ять».

Коли: 20 травня, 22:30

Де: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2)

Скільки: 200 грн

Більше інформаціїFacebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-