У Ризі відсвяткували День вишиванки

У Ризі відсвяткували День вишиванки

Фото, відео
Укрінформ
Українська діаспора Риги та латиські активісти спільно відсвяткували День вишиванки великою та змістовною програмою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В День вишиванки, який цього року припав на 18 травня, всі бажаючі взяти участь в святі зібралися о 16:00 у фонтана навпроти Латвійської Національної опери в центрі Риги. Українці були у вишиванках, латвійські друзі – в своєму національному одязі. Зібравшись, всі рушили святковою різнобарвною ходою, з одного боку якої були українські прапори, з другого – латвійські.

По дорозі були покладені квіти, вінки Пам’ятнику Свободи. Далі колона рушила до пам’ятника Т.Г.Шевченку в Парку Кронвальда. Український національний геній був завчасно «вдягнений» у вишиванку. Тут також поклали квіти, після чого заспівали гімни Латвії та України.

З невеликою промовою виступила Тимчасовий повірений Посольства України в Латвії Аліса Подоляк. Вони нагородила почесними грамотами та медалями громадських активістів, стисло розказала про історію свята, його значення для сьогоденної України та всього світового українства. Вона також запросила всіх прісутніх після фотографування у Шевченка до Посольства України.

В Посольстві Подоляк нагадала, що 18 травня – це також сумна дата в історії України. 1944 року саме в цей день була здійснена злочинна депортація з Криму, перш за все – кримсько-татарського народу. Пам'ять загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання.

Наостанок Дня вишиванки було переглянуто документальний фільм «Спадок нації», який спеціально для такої нагоди було привезено до латвійської столиці його авторами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-