На Книжковому Арсеналі відкрили виставку польського письменника родом із України

На Книжковому Арсеналі відкрили виставку польського письменника родом із України

Укрінформ
Виставку з нагоди Року Джозефа Конрада-Коженьовського відкрили сьогодні на VII Книжковому Арсеналі. Її відкрили символічною акцією - читання уривку з твору письменника різними мовами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"В цьому році у Польщі ми відзначаємо Рік Джозефа Конрада-Коженьовського. Ця подія дуже важлива для наших трьох країн. Він народився у Бердичеві в Україні, він почував себе патріотом Польщі, до кінця життя згадував про це і мріяв про незалежну Польську державу. Але він перш за все є знаковою фігурою для британської літератури", - підкреслила директор Польського Інституту у Києві Ева Фігель.

Виставку відкрили тим, що кожен з учасників відкриття прочитав один і той самий фрагмент Джозефа Конрада своєю мовою. А це були міністр культури України Євген Нищук, посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф та посол Польщі в Україні Ян Пєкло. 

"Джозеф Конрад народився на українській землі, на Житомирщині, в Бердичеві, де вже відкрили музей, що дуже важливо. З'явилася вулиця Джозефа Конрада у Вінниці", - повідомив Євген Нищук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-