Торік у прокат вийшли 30 українських фільмів - Гільдія незалежного кіно

Торік у прокат вийшли 30 українських фільмів - Гільдія незалежного кіно

Укрінформ
Українське кіно впевнено заповнює свою нішу, оскільки у 2016 році на екрани країни вийшли 30 вітчизняних фільмів, що майже вполовину більше, ніж три роки тому.

Про це під час прес-конференції заявила художній керівник Гільдії незалежного кіно України (ГНКУ), виконавець жіночої ролі у фільмі «Мислителі» Вільгельміна Меттель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можна з повною упевненістю сказати, що українське кіно впевнено розвивається і заповнює свою нішу. Наприклад, у 2013 році на екрани українських кінотеатрів вийшло всього 12 вітчизняних фільмів. Погодьтеся, це дуже мало. У 2014 - 16, у 2015 - 24. А в 2016 вийшло цілих 30. Це великий прогрес», - зазначила Меттель.

Раніше, підкреслила вона, українські телеглядачі не звертали увагу на українське кіно, оскільки воно не витримувало конкуренції. Нині, наголосила Меттель, «українське кіно виходить на новий рівень».

Художній керівник ГНКУ також нагадала, що у травні ГНКУ організовує прокат першого українського науково-фантастичного трилеру «Мислителі» у кінотеатрах восьми областей України.

Фільм "Моя бабуся Фанні Каплан"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-