В Україні стартує фестиваль патріотичного кіно

В Україні стартує фестиваль патріотичного кіно

Укрінформ
З 6 квітня в Україні почнеться «Фестиваль військового патріотичного кіно "Позивний Зеніт" у твоєму місті», який охопить 6 українських міст, а також столицю.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомила одна з авторів фестивалю та режисерів кінострічок циклу «Позивний зеніт» Анна Мартиненко.

«Фестиваль військового патріотичного кіно ми започатковуємо з цього року, і він уже з 6 квітня почне стартувати в містах: Хмельницький - у кінотеатрі імені Шевченка та кінотеатрі «Планета», Черкасах - у кінотеатрі «Україна», Житомирі - кінотеатр імені Франка, місті Васильків - у кінотеатрі «Дружба», місті Вінниця - у кінотеатрі «Родина», і з 13 квітня - на узбережжі Чорного моря у місті Южне Одеської області в кінотеатрі «Кіноплаза», - зазначила Мартиненко.

Разом зі своєю колегою - авторкою та режисеркою Тетяною Кулаковською, вони підготували 5 фільмів циклу «Позивний Зеніт», який у квітні покажуть у кінотеатрах, та «Воїни духу», який уже бачили українські глядачі.

За словами заступника директора КП «Київкінофільм» Лариси Зубенко, фільм «Воїни духу» демонструвався практично в усіх комунальних кінотеатрах Києва, а його основними глядачами були школярі.

«Ми пишаємося тим, що ви робите, і ми підтримуємо фільм «Позивний зеніт». Думаю, що ми будемо також запрошувати надалі школи і всіх вас, щоб ви виступали перед початком фільмів і розказували, як це відбувається. Бо це дуже важливо», - звернулася до авторів фільму та його героїв Зубенко, тим самим доєднавши до переліку міст, які будуть показувати "Позивний зеніт", і столицю.

Своїми враженнями від участі в зйомках фільму та його створенні поділилися герої стрічки, учасники бойових дій та небайдужі.

Зокрема, герой фільму, командир II ротації добровольців ПС ЗСУ з позивним "Резон" В'ячеслав Хлоп'ячий підкреслив, що фільм "Позивний "Зеніт" - це всього на всього один із епізодів війни».

«Це всього лише одна позиція, яка, можливо, не найгостріша, не найпростіша, але це «одна із..», - вважає він, підкреслюючи, що бійці, які були на фронті, впізнають позиції, побачені в стрічці.

Фільм «Позивний Зеніт», вважає Хлоп'ячий, зображує передову як вона є насправді, «очима того бійця, який туди поїхав і побачив на власні очі, які емоції отримав і як він пробує це розказати».

Командир І ротації добровольчого зведеного загону ПС ЗСУ Богдан Бондар з позивним Санта згадав, що під час першого показу фільму «Воїни духу» у Вінниці, звідки він родом, йому довелося стояти - так багато бажаючих прийшло на перегляд.

«Війна забирає щоденно кращих людей цієї країни, і чим більше ми будемо звертати увагу і говорити про те, хто ці люди, що вони там роблять, тим, думаю, краще», - вважає Бондар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-