Бобу Ділану таємно вручили Нобелівську премію

Бобу Ділану таємно вручили Нобелівську премію

Укрінформ
Американський поет і музикант Боб Ділан отримав присуджену йому торік Нобелівську премію на таємній церемонії в Стокгольмі.

Премія була вручена Ділану в атмосфері суворої секретності", без участі преси, передає BBC з посиланням на шведський телеканал.

Раніше Шведська академія повідомляла, що Ділан погодився особисто отримати премію під час своїх гастролей у Стокгольмі 1-2 квітня.

Відповідно до правил премії, Ділан має виступити з Нобелівською лекцією до 10 червня, щоб отримати грошову частину премії: 8 млн шведських крон (900 тис. доларів).

Однак, як уточнили в Шведської академії, співак не має наміру читати лекцію особисто, але обіцяв надіслати відеозапис зі своїм монологом.

Боб Ділан став першим лауреатом Нобелівської премії з літератури, якому її присудили за тексти пісень, у зв'язку з чим новина про його нагородження стала предметом запеклих суперечок.

У своєму рішенні Шведська академія пояснила, що премія присуджена Ділану за "створення нової поетичної мови в рамках великої американської пісенної традиції".

Сам Боб Ділан не зміг бути присутнім на церемонії нагородження в грудні, але заявив, що це велика честь для нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-