Євробачення: Київ поки не зовсім готовий приймати людей з інвалідністю — Сушкевич

Євробачення: Київ поки не зовсім готовий приймати людей з інвалідністю — Сушкевич

Укрінформ
Інфраструктура Києва наразі не зовсім готова до прийому великої кількості людей з інвалідністю, які можуть завітати до України на пісенний конкурс “Євробачення-2017”. Проте ще є час виправити ситуацію.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив Уповноважений Президента з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич.

"У цілому, якщо взяти інфраструктуру міста й території, вони залишаються проблемними, вони залишаються недоступними, а сама територія проведення Євробачення-2017 у мене поки що під питанням. Я кілька разів мав комунікацію із суб’єктами адміністрування конкурсу і поки що достовірної інформації немає", - сказав він.

За його словами, деякі речі для людей з інвалідністю в Києві були зроблені ще під час підготовки до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, проте в цілому столиця України ще не готова до того, аби вважатися містом європейського рівня з точки зору безбар'єрності й доступності.

Водночас Сушкевич підкреслив, що наразі ще є два місяці для поліпшення умов перебування в Києві людей з особливими потребами і за цей час багато чого можна зробити.

"Сьогодні підготував листа на Прем’єр-міністра, голову КМДА й сподіваюся, що спільними зусиллями ми все-таки щось встигнемо зробити додатково для того, щоб Європа розуміла і ми розуміли, що ми наближаємося до Європи через Євробачення і без Євробачення по факту забезпечення прав людей з інвалідністю", - зауважив Уповноважений Президента.

Разом з тим, він наголосив, що Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є одним із найкращих у Європі у контексті забезпечення прав людей з інвалідністю.

"Деякі аеропорти Європи сьогодні по рівню обслуговування і сервісу по відношенню до людини з інвалідністю нижче стоять, ніж наш аеропорт (“Бориспіль” - ред.) і наші служби там, які працюють добре, упевнено, без зривів", - відзначив Сушкевич.

Крім того, готовність центрального залізничного вокзалу в Києві він назвав "прийнятною" для людей з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, 62-ий пісенний конкурс “Євробачення-2017” відбудеться в столиці України. Півфінали пройдуть 9 та 11 травня. Фінал – 13 травня. Ареною шоу обрано Міжнародний виставковий центр у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-