Перший «Оскар»: кращим актором другого плану визнали Махершалу Алі

Перший «Оскар»: кращим актором другого плану визнали Махершалу Алі

Укрінформ
Номінація «Оскар» за роль другого плану, хоч і не вважається головною премією в церемонії Американської кіноакадемії, втім входить до десятки найпрестижніших.

Цьогоріч її отримав Махершала Алі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

43-річний актор відзначений кіноакадемією за роль у кінострічці «Місячне сяйво».Махершала Алі зіграв у фільмі героя на ім'я Хуан.

Повне ім'я 43-річного американського актора Алі Махершалалхашбаз. Окрім нагороди за роль у «Місячному сяйві», він також є лауреатом премії Гільдії кіноакторів США у номінації «Кращий акторський склад в ігровому кіно» за участі у фільмі «Приховані фігури».

Загалом за «Оскар» у цій категорії змагалися п'ятеро чоловіків: Махершала Алі («Місячне сяйво»), Джефф Бріджес («За будь-яку ціну»), Дев Патель («Лев»), Майкл Шеннон («Під нічним покривом») та Лукас Геджес («Манчестер біля моря»).

Махершала Алі народився 16 лютого 1974 року. Грав у фільмах «Загадкова історія Бенджаміна Баттона» (2008), «Переправа» (2008), «Хижаки» (2010), «Місце під соснами» (2012), «Перевага» (2014 року), обох частинах заключного фільму «Голодних ігор »-«Переспівниця» (2014 і 2015 відповідно),«Вільний штат Джонса» (2016), «Приховані фігури» (2016) та інших. Відомий також завдяки ролям у серіалах «Картковий будиночок», «C.S.I. Місце злочину»,«Люди Альфа» та низці інших.

Як повідомляв Укрінформ, це вже 89-та церемонія вручення премії «Оскар» Американської Академії кінематографічних мистецтв і наук. Цьогоріч вона проходить у театрі «Долбі» в Лос-Анджелесі. Права на трансляцію церемонії у США належать телеканалу ABC, шоу також демонструється наживо у багатьох країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-