В Ужгороді показали ексклюзивні

В Ужгороді показали ексклюзивні "Корони світу"

Фото
Укрінформ
В Ужгородському замку презентували сьогодні копії понад 70 корон - від Європи до Південної Америки, які виготовили українські майстри. Після Ужгорода виставку покажуть в усіх регіонах країни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Виставка корон унікальна тим, що тут вперше глядачу представлені вінці та корони не тільки різних країн, але й різних континентів, різних епох, - сказав на відкритті Ігор Жук, голова благодійного фонду імені Бориса Возницького. - У виставці-ретроспективі головних символів влади минулих епох зібрані вінці, корони, головні убори духовних та світських лідерів різних країн світу, зниклих цивілізацій. В експозиції представлено більше 70-ти шедеврів, частина з яких є оригіналами, а частина є копіями, репліками та реконструкціями експонатів, що знаходяться у музеях Австрії, Італії, Великобританії, Румунії, Єгипту та інших країн світу».

Жук відзначив серед експонатів вінці Святого Володимира і Анни Візантійської, реконструкція цих  корон X-XI ст. до цього часу в Україні не проводилась і не має аналогів. Основою для відтворення слугували фрески, монети (злотники і сребреники) та візантійські пам’ятки.

В експозиції також представлена скандальна корона короля Данила Галицького, а також імператорські головні убори, зокрема, Наполеона, царів Російської та Римської імперій. Окрім того, в експозиції представлені корони Великобританії, Греції, Польщі, Румунії. Окремо показані іменні головні убори церковних владик, вінчальні вінці. Презентували навіть реконструкції корон Нефертіті, Тутанхамона, царів Шумеру та Ассирії. Також вражають головні убори володарів величних цивілізацій Америки – ацтеків, майя, інків та інші експонати.

Кожен з цих шедеврів може бути окрасою та провідним експонатом будь-якого музею або колекції.

Ужгород наразі став другим містом, де показали ці корони – уперше їх презентували у Львові, пізніше виставку покажуть у всіх регіонах України.

Фото: 0312.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-