Комісія при Мінкультури займатиметься питанням Національного пантеону - Нищук

Комісія при Мінкультури займатиметься питанням Національного пантеону - Нищук

Укрінформ
Спеціальна міжвідомча комісія при Міністерстві культури, що опікуватиметься перепохованням видатних українців, також займатиметься питанням створення Національного пантеону.

Про це заявив міністр культури Євген Нищук в ефірі телеканалу "112", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прецедент (з ексгумацією останків Олександра Олеся в Чехії - ред.) має дати розуміння, що весь список видатних особистостей, який ми зараз обговорюємо з Інститутом національної пам'яті, має взятися під контроль держави. Багатьох з них, дійсно, треба перепоховувати саме в Україні. Для цього ми обговорюємо питання створення Національного пантеону видатних особистостей, героїв, тих, хто своїм талантом, своєю місією, діяльністю ідентифікував Українську державу. Зараз, за дорученням Прем'єр-міністра, обговорюються структури, представники яких мають увійти до цієї комісії. Це справді питання, яке треба найближчим часом вирішувати. Виділити місце", - сказав Євген Нищук.

Він послався на слова голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, що з КМДА вже як варіант обговорювалося місце для пантеону в районі Лук'янівського кладовища, біля вул.Оранжерейної. Остаточного рішення ще немає.

Нищук також зазначив, що до складу міжвідомчої комісії, зокрема, увійдуть представники КМДА, Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Міністерства культури, Українського інституту національної пам'яті, Адміністрації Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-