Українці стали менше ходити на російські фільми

Українці стали менше ходити на російські фільми

Укрінформ
В українців зник інтерес до перегляду російських фільмів у кінотеатрах.

Про це заявив перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій національній прем'єрі документального фільму "Воїни духу" про останні дні оборони Донецького аеропорту в кінотеатрах України.

"Хочу доповісти, що на телеекранах з 2014 року, згідно із законом, у нас заборонена телепродукція держави-агресора - РФ. З кіноекранами дещо інша ситуація. Ми все ще видаємо дозволи на ті стрічки, які тут демонструються. Так от, вчора була розмова з одним із прокатників, який сказав: а ви знаєте, в цьому році перестали ходити на російські стрічки. Просто зник інтерес", - заявив Неретін.

Заступник голови Держкіно наголосив на важливості зйомки та показів таких стрічок, як "Воїни духу", і не лише в кінотеатрах, а й на телеканалах, які, втім, часто думають лише про рейтинги.

Перший заступник голови комунального підприємства "Київкінофільм" Лариса Губенко також наголосила, що кінотеатри, особливо, які знаходяться у комунальній власності, мають демонструвати такі фільми, які виховують почуття патріотизму у молоді. 

"Коли до нас звернулися автори фільму, то ми ні хвилини не вагалися і сказали, що візьмемо цей фільм і будемо показувати у наших кінотеатрах.  По-перше, тому що у нас мережа комунальних кінотеатрів і майно належить територіальній громаді міста Києва, і свою соціальну функцію ми виконуємо. А по-друге, ми - українці і цей фільм потрібно дивитися усім", - заявила вона.

Наразі "Київкінофільм" підтвердив 6 з 10 наявних кінотеатрів для показу "Воїнів духу". У подальшому, можливо, будуть додані ще інші.

"Фільм виходить у прокат 19 січня, але прес-показ буде у нашому кінотеатрі українського фільму "Ліра" 20 січня о 18 годині. О 19.30 буде вже показ для глядачів", - зазначила Лариса Губенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-