Держкіно уклало контракт на фільм

Держкіно уклало контракт на фільм "Залишенець. Чорний ворон"

Відео
Укрінформ
Держкіно України уклало 19 грудня контракт із компанією "ТЕТ-продакшн" про надання кінопроекту "Залишенець. Чорний ворон" державної фінансової підтримки розміром майже 12 млн грн. Загальна вартість виробництва фільму - близько 24 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Кінопроект повнометражного ігрового фільму "Залишенець. Чорний ворон" - один із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно. Автор сценарію - Андрій Кокотюха, режисер - Олег Туранський,  продюсери - Олександр Ткаченко, Олена Васільєва, Марина Городецька та Вікторія Забулонська. Стрічка стане екранізацією однойменного роману Василя Шкляра, в основі якого - історичні документи, зокрема із розсекречених архівів КДБ", - зазначається в повідомленні.

За словами режисера, "Залишенець. Чорний Ворон" базується не лише на однойменному романі-бестселері, а передусім на реальних подіях та фактах героїчної історії України. Це історія кохання під час визвольної війни. Заради продовження своєї боротьби герой приносить у жертву найдорожче, що є в його житті.

Холодноярський отаман Чорний Ворон повертається в рідні краї, аби підняти народ на повстання проти влади більшовиків. Але люди втомилися від війни, вони повірили в амністію, тому отаман уже не має підтримки мас. Український уряд у вигнанні теж закликає припинити боротьбу. Чорний Ворон отримує шанс виїхати з України разом із коханою жінкою, але відмовляється від спокійного життя заради боротьби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-