Артефакти княжого замку-палацу Любомирських експонують у Рівному

Артефакти княжого замку-палацу Любомирських експонують у Рівному

Фото
Укрінформ
Понад 320 давніх артефактів, знайдених археологами на місці розташування замку-палацу князів Любомирських ХVІІІ–ХІХ століть експонуються на виставці у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усього на місці розкопок археологи знайшли понад 5 тис. різноманітних артефактів, але лише 320 із них показуємо на виставці «Від замку до палацу». Розкопки тривали півроку. Серед експонатів – чисельні зразки кераміки, в тому числі й литовська кераміка XV-XVI ст., уламки посуду, виготовленого ще у IV тисячолітті до нашої ери», - розповів начальник міського управління культури Тарас Максименко.

Археологічні розкопки з 16 червня по 31 жовтня 2016 р. проводилися на території, де за картографічними та писемними джерелами розташовувався Рівненський замок литовсько-польської доби, а в 30-х роках ХVІІІ ст. князі Любомирські збудували тут палац.

Проведені дослідження дали цінні матеріали для вивчення планування оборонних об’єктів та матеріальної культури Рівненського замку. Встановлено, що на території замку збереглися культурні нашарування, які свідчать про заселення цього підвищення на заплаві ріки Усті в мідному віці, в пізній римський час і за литовсько-польської доби.

За словами  Максименка, вже розроблено спільний українсько-польський міжнародний проект із дослідження замку-палацу, яким передбачено створити на місці колишньої фортифікаційної споруди «Музей під відритим небом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-