Рішення голландського суду підкреслило абсолютну правоту України - Мінкульт

Рішення голландського суду підкреслило абсолютну правоту України - Мінкульт

Укрінформ
Рішення Окружного суду Амстердама повернути артефакти виставки "Крим: Золото та секрети Чорного моря" Україні підкреслило абсолютну правоту української позиції.

Про це в коментарі Укрінформу після завершення оголошення рішення заявила  перший заступник міністра України Світлана Фоменко.

"Ми дуже задоволені, тому що рішення є грунтовним. Воно дуже задовольняє нас як державу Україна. Рішення голландського суду підкреслило абсолютну правоту нашої держави і нашої позиції", - сказала вона.

Фоменко підкреслила, що вважає таке рішення суду справедливим.

"Звичайно ми розуміємо, що це може бути не кінцем справи, що можуть бути ще апеляції, що продовження може бути і в наступному році, але ми вважаємо, що перемога на нашому боці і вона справедлива", - сказала вона.

Як повідомлялося, Окружний суд Амстердама прийняв рішення повернути артефакти виставки "Крим: золото та секрети Чорного моря", які зараз знаходяться у Нідерландах, Україні.

Як повідомляв Укрінформ, виставка "Крим: Золото та секрети Чорного моря" проходила в музеї Алларда Пірсона в Амстердамі з лютого по вересень 2014 року.  На ній були представлені предмети ювелірного мистецтва від античності до часів раннього середньовіччя з п'яти українських музеїв, чотири з яких розташовані у Криму. Конфлікт навколо виставки виник після анексії Криму. Амстердамський музей заявив, що чекатиме на рішення суду, куди повертати залишки виставки. Сторонами у процесі виступали – Україна, Музей Алларда Пірсона та кримські музеї.

За даними Міністерства культури України, мова йде про повернення 565 музейних предметів, 2111 одиниць зберігання. Їхня загальна страхова вартість - 1 млн 438 тис. 625 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-