Безкоштовні дитячі гуртки: економія для сімейного бюджету

Безкоштовні дитячі гуртки: економія для сімейного бюджету

Аналітика
Укрінформ
Безкоштовні заклади позашкільної освіти фінансує профільне міністерство

Після влаштування дітлахів до школи актуальною для батьків стає проблема позашкільної зайнятості дитини. Хочеться доцільно поєднати відпочинок та розвиток. У цьому батькам на допомогу приходять гуртки позашкільної освіти. Наразі, окрім приватних закладів, де навчання досить дороге, існують безкоштовні гуртки, де діти зможуть не лише відпочити, а й розвинути свої творчі та наукові здібності. За даними Міністерства освіти та науки України, в Україні понад 400 безкоштовних гуртків позашкільної діяльності. Найбільша кількість таких закладів зосереджена в столиці.

ТАНЦІ ТА МАЛЮВАННЯ ДЛЯ ДОШКІЛЬНЯТ

На юних киян віком від 3-х років чекають на заняттях з декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва, акторської майстерності та мистецтва подіума (Арт-школа дитячої моди «Ясочка»);  ушу (Позашкільний заклад «Студія-Легіон»). З 4-х років дитина може спробувати себе в танцях народів світу, детально вивчивши особливості культури країн, та в цирковому мистецтві (Палац культури «Росток»).

Дитячий творчий центр «Антошка», клуб «Дружба» та спортивно танцювальний клуб «Березіль» пропонують безкоштовні курси підготовки  до школи для дітей віком від 3-х до 6 років. Малята, яким тільки-но виповнилося 2 роки, вивчають математику, читання, письмо та малювання в Модельній агенції-студії «Little Model».

ДЕ БЕЗКОШТОВНО ВИВЧИТИ АНГЛІЙСЬКУ?

Оскільки 2016-й рік в Україні оголошено роком англійської мови, кількість гуртків з її вивчення значно зросла. Курси англійської пропонують майже в кожному центрі дитячої творчості. В дитячих студіях мову вивчають граючись. Уся інформація подається в ігровій формі за допомогою аудіовізуальних засобів (відео, картки, мультфільми). На заняття запрошують дітей з 6-ти років.

Окрім англійської, є можливість вивчати французьку мову (Дитячий творчий центр «Антошка», Центр дитячої і юнацької творчості Солом'янського району, клуб «Десантник», «Алые паруса»), німецьку (Дитячо-юнацький клуб «Виноградар», клуб «Старт», Навчальний центр «Аратта»), польську (Центр дитячої і юнацької творчості Солом'янського району), іспанську (клуби «Алмаз», «Шанс») та есперанто (Творчий центр для дітей і батьків Оболонського району, Центр науково-технічної творчості «Софія»). Також до уваги батьків пропонуються курси української мови для дітей (Навчальний центр «Аратта»).

СКЕЛЕЛАЗАННЯ, ДЖИУ-ДЖИТСУ ТА ІНШИЙ СПОРТ

Надзвичайно великий вибір спортивних і танцювальних гуртків. У програмі заходів: пішохідний туризм, краєзнавство, велосипедний і лижний туризм, скелелазання (Дитячий клуб туристів «Робінзон»). Спробувати себе в екстремальному туризмі можуть діти від 10 років. Клуби «Бригантина» та «Зміна» пропонують поєднати спорт і сімейний відпочинок. «Тато, мама, я - спортивна сім`я»  - це енергійні естафети та змагання, де ви не лише відпочинете, а й проведете час із дитиною.

Клуб «Старт» стане вам у пригоді, якщо ваша дитина мріє займатися акробатикою, велоспортом і карате. Також там проводять заняття із загальної фізичної підготовки.

Є що вибрати  в клубі моряків «Шквал». Там діти набудуть навичок в атлетичній гімнастиці, боксі, джиу-джитсу, дзюдо, самбо і тхеквондо. Якщо ваша дитина - прихильник бойових мистецтв, то вам можна завітати й у клуб «Старт». До вашої уваги тут - заняття з йоги, стрільби, спортивного орієнтування і тайбоксингу.

ДЛЯ ЮНИХ ПРОГРАМІСТІВ І ВЕБ-ДИЗАЙНЕРІВ

Якщо ваша дитина цікавиться технікою та комп`ютерами, не зволікайте та реалізуйте її талант на безкоштовних курсах програмування для дітей.  Пробуючи свої сили в царині так званої «технічної творчістї», діти зможуть опанувати основи радіоелектроніки, інформатики, веб-дизайну та радіозв`язку (Український державний центр позашкільної освіти, Палац дитячої та юнацької творчості Солом`янського району, Навчально-виховний комплекс допрофесійної підготовки і технічної творчості молоді). «Станція юних техніків» пропонує до уваги батьків гуртки «Юний програміст» та «Адміністратор ПК». Там дітки зможуть не лише навчитися користуватися комп`ютером, а й здобудуть базові технічні знання.

Комп`ютерний клуб «ZX» від Центру позашкільної роботи Святошинського району допоможе розвинути в дітей здібності у сфері комп`ютерної графіки, програмування та веб-дизайну. Окрім цього, спеціально для хлопчиків, проводяться курси ремонту та обслуговування обчислювальної техніки,  електромеханічної іграшки та заняття з основ технічного моделювання.

Академія робототехніки «Robot Good» допоможе малюкам пізнати світ програмування. Під час навчання діти ознайомляться  на живих прикладах з тим, як діють закони фізики, математики та логіки. За бажанням, батьки теж можуть взяти участь у навчанні та поспілкуватися з експертом у сфері  IT-технологій.

Уся інформація подається в ігровій та зрозумілій для сприйняття формі. До вивчення таких дисциплін запрошуються діти віком від 11 років.

ЯК СТАТИ ЛІДЕРОМ?

Навчити дитину мати власну точку зору, відстоювати її та аргументувати свої вчинки зможуть викладачі занять з лідерства. Організатори проводять ігрові майстер-класи на теми: «Імідж лідера», «Кроки до демократії», «Лідерство - запорука успіху» (Центр позашкільної роботи Святошинського району). Окрім спілкування з однолітками, в дітей буде можливість виховати в собі здібності керівника та навчитися застосовувати їх у житті.

Цікавою практикою стане участь у дискусійному клубі «Точка зору», де дітей навчать основам красномовства. А отримати практичні навички з психології допоможуть клуби «Наші мрії», «Шанс» та Центр науково-технічної творчості «Сфера».

ЕКОНОМІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ

Обравши для своєї дитини безкоштовні гуртки, ви зможете заощадити значну суму грошей. Для порівняння: місяць вивчення англійської мови в столиці коштує приблизно 1500 гривень, а навчання основам програмування обійдеться батькам в 1050 гривень на місяць. Керівництво бюджетних гуртків попереджає лише про разові внески сумою до 100 гривень. Фінансування безкоштовних закладів позашкільної освіти в нашій країні проводиться за рахунок Міністерства освіти і науки України (відділ позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини).

Загалом же, безкоштовні гуртки - це гарна можливість для школярів спробувати себе в усіх напрямках творчої та наукової діяльності, виявити своє спрямування і талант, а для батьків - це гарний шанс зробити дитину всебічно розвиненою та забезпечити їй цікаве і продуктивне дозвілля. 

Христина Миськів, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-