У Львові стартував Міжнародний форум видавців

У Львові стартував Міжнародний форум видавців

Укрінформ
Міжнародний форум видавців зібрав у Львов сотні книголюбів, письменників, поетів, власників та керівників видавництв. 

Насичена програма заходу включає понад тисячу подій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До Львова вже 23 раз поспіль прийшла найголовніша і найочікуваніша в Україні книжкова, літературна, культурна подія року – Міжнародний форум видавців. Його мета – познайомити книгоманів із новинками вітчизняного та зарубіжного книговидання та з їх авторами, привернути увагу громадськості до найактуальніших проблем українських видавництв, підтримати традицію фахових дискусій та семінарів», - зазначила президент форуму Олександра Коваль.

Вона запевнила, що цьогорічна книжкова імпреза буде масштабнішою за всі попередні як за кількістю учасників, так і відвідувачів. Інформація про продукцію представлених видавництв розміщена на сайті Форму, тому не обов`язково штовхатись у натовпі, щоб придбати потрібну книгу.

За словами президента, в останні роки у рамках Форуму проводиться дедалі більше суміжних акцій, розрахованих на масову аудиторію та покликаних популяризувати читання серед дітей та молоді. До співпраці активно залучаються не лише знані українські та закордонні письменники й видавці, а й зірки спорту та шоу-бізнесу, представники різних гілок влади, громадські, благодійні та комерційні структури.

Протягом чотирьох днів на гостей Форуму чекають презентації, автограф-сесії, зустрічі з авторами, дискусії, вечірки - всього у програмі 1059 подій.

Вже традиційними заходами імпрези є книжковий ярмарок, літературний фестиваль, бібліотечний форум, ніч музики та поезії non-stop, благодійний захід «Третій вік: задоволення від читання» тощо.

Вперше цього року відбудеться тематичний форум «Наука і технології», організований ГО «Форум видавців» та командою науково-популярного проекту «15х4».

Серед новинок - фестиваль «Місто Лема» письменника-фантаста, блискучого інтелектуала Станіслава Лема, який народився та виріс у Львові.

 Star guest 23-го Форуму видавців - Фредерік Бегбедер, один із найпопулярніших сучасних письменників Франції. Він презентує у Львові чотири свої книги, які вийшли українською мовою.

Вперше масштабно представлена литовська література. Почесним гостем є письменник Томас Венцлова. На гостей форуму чекають дискусії та презентації за участі литовських письменників, зокрема, будуть презентовані 8 книг литовських авторів в українському перекладі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-