Податкові пільги для української книги будуть збережені - Кириленко

Податкові пільги для української книги будуть збережені - Кириленко

Укрінформ
Держава збереже податковий режим для українського книговидання.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко під час урочистого відкриття в Українському домі Київської книжкової виставки-ярмарку до Дня знань. 

"Книга і знання - це дві нероздільні справи. Немає книги - немає знання. І все це має прямий стосунок до школи, до виховання, до інтелектуального зростання і до роботи Української держави, яка повинна книгу і книговидання підтримувати. Українська держава повинна все зробити для того, щоб спеціальний податковий режим для книговидання був збережений. Зараз багато суперечок на цю тему як таку. Так от, книга, кіновиробництво і ще декілька гуманітарних сфер не повинні бути в цій дискусії. Пільгові режими мають бути збережені, тому що немає іншої держави, окрім Української, яка підтримуватиме українську книгу", - підкреслив Кириленко.

Паралельно, за його словами, треба виставити заслін законодавчого характеру пропагандистській продукції, яка йде з країни-агресора в Україну. 

Кириленко та перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак вручили дипломи лауреатам двох премій - ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва та ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності.

Премію Кабінету міністрів України ім. Лесі Українки за 2015 рік присуджено: Павлу Кущу, письменнику і журналісту, за книгу "АБВ, або Операція "Ставкозавр" (у номінації "Літературні твори для дітей та юнацтва"); Івану Кравцю, художнику-графіку, ілюстратору, дизайнеру, за оформлення книги Джеймса Баррі "Пітер Пен" ("Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва"); творчому колективу Київського національного академічного театру оперети - режисеру Миколі Бутковському та художнику з костюмів Ірині Давиденко за постановку вистави "Кицькин дім" ("Театральні вистави для дітей та юнацтва"); творчому колективу Української кіностудії анімаційних фільмів - автору сценарію Наталії Гузєєвій,  режисеру Мануці Депояну та художнику Валентині Серцовій за анімаційний дитячий фільм "Халабудка" ("Кінотвори для дітей та юнацтва"). 

Лауреатами премії ім. Івана Франка цього року стали: Володимир Біленко за книгу "Я тілько хаточку в тім раї...". Важкий шлях Тараса Шевченка до мрії, яка не збулася"; колектив авторів газети "Приазовский рабочий"; творча група Каналу "Культура" - Тетяна Баришпол, Ігор Приміський, Сергій Байдецький - за документальний фільм "Вставай, Маріє!"; оглядач редакції київської кореспондентської мережі "Українського радіо" Катерина Шевцова за радіонарис "Маловідомими шляхами Великого Кобзаря"; авторська група у складі Олександра Бухтатого, Олександра Радченка та Гліба Головченка за наукову монографію "Україна медійна: на порозі інформаційної революції".  

Як зазначалося, у виставці беруть участь близько 60 українських видавництв, за чотири дні її роботи - включно до 28 серпня - тут відбудеться близько 50 цікавих заходів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-