Гогольfest 2016: театр, інструментальна музика та відеоарт

Гогольfest 2016: театр, інструментальна музика та відеоарт

Укрінформ
Програма щорічного міжнародного фестивалю Гогольfest у 2016 році, яку презентували у вівторок на арт-заводі “Платформа”, включатиме понад десяток напрямків.

Про це на прес-конференції заявив засновник щорічного міжнародного фестивалю Гогольfest Владислав Троїцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Програма фестивалю надзвичайно цікава. Вона охоплює понад 10 напрямків, серед яких - театр, опера, кабаре, цирк, інструментальна музика”, - сказав Троїцький.

До напрямків цьогорічної програми фестивалю також належать: медіа- та відеоарт, дитяча програма та театр ляльок, хореографія, арт-ярмарок “продажного мистецтва”, книжковий ярмарок, барахолка, 3 кінотеатри (“Анестезія”, “Лоботомія”, “Хірургія”), Atlas Stage і підземний бункер як концертну залу.

Як зазначив Троїцький, цей фестиваль у 2016 році має назву “Гогольfest. Вавилон”.

“Тема фестивалю “Гогольфест” цього року  -  Вавилон. Чому? Міф про вавилонську вежу - це міф про мрію, чудесне безумство. Чи можна втекти від цього фатуму - нам цікаво вивчити через програму Гогольфесту. Тому ми вирішили зробити таку подорож по апокаліпсису, його ігрове проходження”, - наголосив Троїцький.

Сам він представить на фестивалі три свої нові проекти: 17 вересня - виставу “...але вітер...”;  18 вересня - прем'єру опери-цирку “Вавилон” від творців опери “IYOV” Романа Григоріва та Іллі Разумейка; 22 вересня - нове шоу від Dakh Daughters - цирк-кабаре “Баби. Babylon».

Серед найголовніших подій візуальної програми фестивалю буде проект Burn, Babylon, на якому представлять роботи художника Віктора Сидоренка та фотографів Дмитра Кавсана, Флоріна Леоні та Сильвана Бауманна.

За напрямком академічної музики на фестивалі буде представлено проект “Бункер”, в рамках якого 18 вересня відбудеться світова прем'єра проекту дуету Еріка Босграафа (блокфлейта) і Ольги Пащенко (клавесин), які виконають прем'єри творів голландських композиторів, написаних спеціально для Гогольфесту у 2016 році.

До подій хореографічної програми Гогольфесту - 2016 належать Feel link (хореографічна вистава  танцювального театру “Low Air”) і танцювальна постановка Conversation від Kozar Dance Theatre, засновником якого є переможець шоу “Танцюють всі - 4” хореограф Василь Козар.

За словами Троїцького, особливо цікавим проектом від Гогольфесту буде проект  “Литовський фокус”, в рамках якого хедлайнер театральної програми фестивалю Вільнюський міський театр Оскара Коршуноваса покаже 2 вистави: “На дні” та “Остання стрічка Клеппа”. Також у рамках “Литовського фокусу”  буде показана Опера для десятьох касирок, звуків торговельного центру та фортепіано “Гарного дня!” від незалежної групи “Опероманія”.

Загалом театральна програма представить на фестивалі понад 20 міжнародних та українських подій.

17-18 вересня в рамках фестивалю на всій території критого павільйону також пройде найбільша київська барахолка Кураж Базар.

Відкриття Гогольfest відбудеться 16 вересня.

Гогольfest - щорічний мультидисциплінарний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва, заснований в 2007 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-