Євробачення-2017 прийматиме Київ

Євробачення-2017 прийматиме Київ

Оновлено
Укрінформ
Переможцем конкурсу з відбору міста-господаря пісенного конкурсу "Євробачення-2017" став Київ.

Про це поінформував на брифінгу генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Євробачення-2017" обрало місто Київ. 19 голосів було при голосуванні за місто Київ, 2 голоси - за місто Одеса і один утримався. От таким чином ми обрали це місто", - сказав Аласанія.

За його словами, місцем проведення конкурсу буде Міжнародний виставковий центр на Лівому березі.

Як наголосив міністр культури Євген Нищук, надзвичайно важливою складовою ухвалення такого рішення були фінансові гарантії, і саме столиця переконала оргкомітет у готовності витратити на підготовку та проведення пісенного конкурсу найбільшу суму. 

"На саме шоу він (Київ - ред.) готовий витратити не менше 200 мільйонів, а на підготовку арени, ландшафту, всієі інфраструктури - мільярд", - сказав міністр. 

Водночас він наголосив, що це було складне рішення, адже "всі міста гідні, і за тими або за іншими ми будемо шкодувати".

Нищук пояснив, що процес визначення міста-господаря конкурсу затягнувся, оскільки була здорова конкуренція між претендентами.

Як повідомлялося, відбір міста для проведення конкурсу був оголошений 24 червня 2016 року. Готовність прийняти "Євробачення-2017" виявили 6 міст: Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон, проте у фінальний відбір пройшли три - Київ, Дніпро й Одеса. Саме їх проінспектували міністр культури Євген Нищук спільно, члени оргкомітету та представники Європейської мовної спілки і НТКУ.

Нарешті було обране місто, яке має найкращі технічні та якісні характеристики стосовно арени, готелів для проживання, сучасної транспортної інфраструктури, що включає не тільки якісне транспортне сполучення в межах міста, а й міжнародний аеропорт

Зокрема, арена "Євробачення-2017", де відбудуться півфінали й фінал конкурсу, проходитимуть репетиції виступів усіх учасників, також має низку вимог. Це має бути крите приміщення, яке могло би вмістити не менше 7 тисяч глядачів.

Крім того, місто-переможець гарантує безпеку учасникам, членам делегацій та гостям Євробачення у повній відповідності до вимог Європейської мовної спілки й протягом усього періоду конкурсу, включаючи усі супровідні офіційні заходи.

Уряд на початку серпня виділив 15 млн євро на підготовку та проведення у 2017 році в Україні пісенного конкурсу Євробачення.

Нагадаємо, у цьогорічному пісенному конкурсі Євробачення, фінал якого відбувся в столиці Швеції Стокгольмі 14 травня, перемогла українська співачка Джамала з піснею «1944».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-