Кличко: Євробачення перетворили на політичну боротьбу

Кличко: Євробачення перетворили на політичну боротьбу

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко вважає, що питання вибору міста-господаря Євробачення в Україні перетворюється на політичну боротьбу.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Євробачення - культурну подію, право проводити яку виборола для України Джамала, перетворили на якусь політичну боротьбу. І чим далі затягують "інтригу", тим менше шансів у будь-якого міста гідно підготуватися, щоб на високому рівні провести конкурс", - зазначив Кличко. 

Він вважає, що дивною виглядає «мовчанка» оргкомітету, коли всі міста надали докладну інформацію, з цифрами - тобто, чіткі відповіді згідно сформульованих Європейською мовною спілкою критеріїв.

"Так в чому полягають труднощі? Думаю, в тому, щоб чесно сказати, що керуються політичною доцільністю-недоцільністю, визначаючи місто-господаря Євробачення-2017", - написав Кличко.

На його думку, треба нарешті опублікувати надану містами інформацію, протоколи всіх засідань та результати голосувань оргкомітету, "взяти відповідальність (тепер вже політичну) і проводити там, де оргкомітет вважає політично доцільним".

За словами Кличка, він не раз заявляв про те, що Київ, об'єктивно, - найпідготовленіше місто для проведення конкурсу. «Але в ігрищах чи торгах я участі не братиму. А тим, хто тут зараз спробує маніпулювати чи «тлумачити» мої слова, ще раз нагадаю: всі відповіді в документах. Їх треба просто порівняти. Звичайно, після того, як документи опублікують», - наголосив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-