Кличко про вибір столиці Євробачення: Інтрига непристойно затягнулася

Кличко про вибір столиці Євробачення: Інтрига непристойно затягнулася

Укрінформ
Сьогодні робиться все, аби Київ не став містом-господарем, яке прийматиме пісенний конкурс "Євробачення".

Про це мер Києва Віталій Кличко написав у своєму блозі на "Українській правді".

"Мій друг Міхеїл Саакашвілі заявив, наприклад, що проти Одеси як міста-претендента на проведення Євробачення в наступному році ведеться "шалена пропаганда". Я ж зі свого боку скажу, що в мене таке враження, що сьогодні робиться все, аби Київ не став містом-господарем пісенного конкурсу. Саме тому, як на мене, вже місяць затягують з оголошенням, де саме в Україні відбудеться "Євробачення-2017". Хоча, об'єктивно, саме Київ найбільше відповідає тим вимогам, які сформулювала Європейська мовна спілка (EBU)" - написав Кличко.

Він зазначив, що через зволікання з оголошенням переможця відбору міста-господаря Євробачення-2017 може постраждати імідж усієї України.

"Чи може стати успішною країна і втілити всі необхідні для цього зміни, якщо рішення навіть щодо культурних подій ухвалюють "під килимом", " під столом", словом, тихо, довго і непрозоро?" - обурився Кличко, зауваживши, що "інтрига непристойно затягнулася".

Мер пропонує вихід: оприлюднити критерії оцінки міст-претендентів і, власне, відповідність цим критеріям усіх трьох міст-претендентів – від запропонованих арен до необхідної інфраструктури, документів, які підтверджують готовність цих міст брати участь у фінансуванні заходів конкурсу, висновків правоохоронних органів та переліку недоліків претендентів, а також результатів офіційної інспекції міст, яка відбувалася за участю представників Європейської мовної спілки.

Фото: http://www.gazeta.kg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-