Євробачення-2017: Саакашвілі заявив про дискредитацію Одеси

Євробачення-2017: Саакашвілі заявив про дискредитацію Одеси

Відео
Укрінформ
Проти Одеси ведеться "дискредитація" з метою не допустити проведення в місті конкурсу "Євробачення 2017".

З такою заявою виступив перед українськими і іноземними журналістам у неділю одеський губернатор Михайло Саакашвілі, передає кореспондент Укрінформу.

"Всі наші аргументи про те, що Одеса готова до "Євробачення" я відсилаю в організаційний комітет. І сподіваюся, що та брехня, яка поширюється, припиниться. Я вчора-позавчора отримав інформацію, що там циркулює (в оргкомітеті конкурсу – ред.). І фактично 90% того, що там циркулює - нахабна брехня", - заявив Саакашвілі.

За його словами, "були найняті якісь лобісти і вони нахабно лобіюють брехню для того, щоб забрати конкурс в Одеси і віддати Києву. Але жодне місто України за останній рік не отримало стільки позитивної реклами, як Одеса. Ми над цим постаралися. Я зараз відправляю "Євробаченню" всі наші статті. Або вони не читають, або деякі з них просто потрапили під вплив лобістських інтересів".

Губернатор також вважає, що "Одеса - реальний світовий бренд" і Україна повинна бути зацікавлена в розкручуванні цього бренду.

Мер міста Геннадій Труханов, який також виступив в неділю перед пресою, назвав Одесу "культурною столицею України".

"Одеса вміє приймати, вміє організовувати міжнародні зустрічі, міжнародні кінофестивалі. Тому всі спекуляції на тему, мовляв, у Одеси немає досвіду, мовляв, в Одесі неспокійно, я вважаю, що це фальсифікації, маніпуляції, не зовсім красиво і не спортивно", - заявив він.

При цьому Труханов сказав, що навіть не розглядає інших варіантів, окрім як проведення "Євробачення" виключно в Одесі.

Зазначимо, що спільний виступ на сьогоднішньому брифінгу Саакашвілі і Труханова став для журналістів тим самим обіцяним прес-службою ОДА "сюрпризом".

Як відомо, колишній президент Грузії має досить складні відносини з одеським мером. Буквально місяць тому в інтерв'ю виданню "Новое время", губернатор назвав Труханова "класичним сепаратистом".

"Щоб ніхто не сумнівався: Труханів - це класичний сепаратист. Це російський офіцер, у нього громадянство РФ. І я абсолютно впевнений, що якщо він тут затримається, то створить величезні проблеми українській державі", - заявляв тоді Саакашвілі.

Нагадаємо, 24 червня Національна телекомпанія оголосила конкурс серед міст на право проведення "Євробачення-2017". Заявки на конкурс подали Львів, Київ, Одеса, Дніпро, Харків і Херсон. 22 липня у фінал конкурсу вийшли Київ, Одеса і Дніпро.

25 серпня був скасований намічений на цю дату брифінг щодо оголошення міста, в якому проходитиме "Євробачення". Раніше організатори обіцяли оголосити переможця 1 серпня.

Фото, відео: Дмитро Флорін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-