50 тисяч туристів відвідали фестиваль дерунів на Житомирщині

50 тисяч туристів відвідали фестиваль дерунів на Житомирщині

Відео
Укрінформ
Міжнародний фестиваль дерунів, який увосьме відбувся у Коростені, відвідали близько 50 тисяч українських та іноземних туристів. Під час Дерун-фесту організатори зібрали 27 тис. грн, які передадуть на потреби учасників АТО.

Про це кореспонденту Укрінформу 10 вересня  розповів голова оргкомітету фестивалю, заступник Коростенського міського голови Олександр Дзига.

"Цей міжнародний фестиваль відбувався вже восьмий раз, тримаючи свою марку. Цього разу були присутні делегації з Великобританії, Сполучених Штатів Америки, Польщі, Німеччини, Шотландії. Минулого року гостями Дерун-фесту стали більше 25 тисяч осіб, а цьогоріч їх було вже майже 50 тисяч. Як і торік, зібрані кошти передамо на потреби Збройних Сил України. Так, під час сьомого фестивалю було зібрано більше 15 тис. грн. Цього року ми ще провели благодійний аукціон і безпрограшну лотерею. За рахунок цих заходів було зібрано 27 тис. грн. Ці кошти будуть додані до спонсорської допомоги від Коростенського заводу тепло-технічного обладнання - і за 270 тис. грн ми придбаємо мобільну котельню для бійців 13-го десантно-штурмового батальйону 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади, над яким здійснює шефство місто Коростень," - повідомив він.

Головною ж гастрономічною метою фестивалю є прагнення зберігати автентичні традиції національної кухні. Цього й намагалися дотримуватися кулінари, котрі протягом дня працювали у 230 "точках" із приготування та продажу дерунів.

Ціни на головну страву заходу  коливалися у межах від 10 до 65 грн за порцію із трьох-чотирьох дерунів на тарілці. Найдорожчими виявилися смаколики, начинені грибами чи м'ясом, під різними соусами на додачу. Крім того, картопляні млинці можна було придбати й на вагу - кілограм коштував 93 грн і 120 грн за "звичайні" та фаршировані деруни відповідно.

За словами Олександра Дзиги, на приготування дерунів під час цьогорічного фестивалю кухарям знадобилося 35 тонн картоплі.

Гаслом VІІІ фестивалю організатори обрали вислів "Деруни об'єднують Україну". Коростенський міський голова Володимир Москаленко пояснив, що такий слоган є символічним для України на сьогодні.

"Відвідувачі фестивалю могли насолодитися всім, що приготували представники не лише Житомирщини, а й жителі Львівської, Харківської, Донецької, Сумської областей. Ми таким чином розмістили їх усіх, аби показати, як дружать між собою регіони. Це ще одне підтвердження того, що ми єдині і єдина наша держава Україна", - наголосив Москаленко.

Однією з особливостей Дерун-фесту цьогоріч став благодійний аукціон, під час якого організатори продали костюм мера міста. В тому вбранні він сім років поспіль проводив майстер-клас із приготування дерунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-