"Євробачення-2017": відбулася перша зустріч організаторів

Укрінформ
Відбулася перша робоча нарада за участю представників Європейської мовної спілки (ЄМС) та Національної телекомпанії України (НТКУ), присвячена проведенню "Євробачення-2017" року в Україні.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу Перший.UA.

 "На зустрічі йшлося про основні аспекти організації пісенного конкурсу наступного року в Україні, зокрема про базові вимоги до проведення, фінансові аспекти, наглядовий орган, конкурс міст, вимоги до арени тощо", - йдеться у повідомленні.

Участь у зустрічі взяли виконавчий директор Євробачення Йон Ола Санд і медіадиректор Європейської мовної спілки Жан Філіп де Тандр; гендиректор НТКУ Зураб Аласанія, його перший заступник Олександр Харебін, заступниця гендиректора з питань міжнародного співробітництва Вікторія Романова, заступниця гендиректора з фінансових питань Ганна Бичок.

У короткому витягу із засідання робочої групи йдеться про те, що НТКУ як мовник-організатор Євробачення-2017 та ЄМС мають найближчим часом підписати "Угоду мовника-організатора ПКЄ-2017" - документ, який визначатиме усі основні аспекти організації конкурсу.

"Місто, що прийматиме Євробачення-2017, буде обране шляхом конкурсу. Його оголосить Національна телекомпанія України вже найближчим часом. Саме тоді буде оприлюднено низку критеріїв до міст, яким вони мають стовідсотково відповідати, щоб отримати шанс приймати пісенний конкурс. Ці вимоги буде сформовано відповідно до "Правил проведення Євробачення-2017", - зазначають у НТКУ.

Представники ЄМС окреслили діапазон витрат на пісенні конкурси різних років. Зокрема, найбільше коштів було витрачено на Євробачення у Москві (Росія) у 2009 році, найменше – на конкурси в Осло (Норвегія) у 2010-му, Мальме (Швеція) у 2013-му та в Стокгольмі (Швеція) у 2016-му.

Вони також наголосили на питанні безпеки усіх без винятку учасників Євробачення. Арена та всі офіційні локації, які прийматимуть пісенний конкурс, мають бути максимально безпечними.

Наступне засідання Наглядової Ради ПКЄ-2017 по проведенню Євробачення-2017 відбудеться 13-14 червня цього року в місті Женева (Швейцарія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-