Україна обрала спосіб боротьби з путінською книжковою пропагандою

Україна обрала спосіб боротьби з путінською книжковою пропагандою

Укрінформ
Напрацьовані проекти актів щодо запровадження механізму обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту розглянули на робочій нараді, яка відбулася під головування віце-прем’єр-міністра В’ячеcлава Кириленка.

У нараді взяли участь письменники, видавці, представники Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, представники Держкомтелерадіо, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, СБУ, Нацполіції, Державної фіскальної служби, повідомляє Урядовий портал.

«Запропоновано дозвільний принцип - більш дієвий, ніж повна заборона книжкової продукції із країни-агресора. Книжковий ринок потрібно захистити від книг, що містять путінську пропаганду. В час, коли на Сході України йде війна, такий крок є виправданим», - вважає Кириленко.

Письменники та видавці сходяться на думці, що впровадження дозволів на продукцію із Росії буде реальним механізмом контролю за тим, що ввозять і продають на книжкових полицях.  За даними Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, переважна більшість членів асоціації підтримають впровадження дозвільного принципу на книги з РФ.

Фото: facebook.com/georgiy.kasianov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-