Кабмін у травні отримає правила

Кабмін у травні отримає правила "відсіву" пропагандистських книг із РФ

Укрінформ
У травні на розгляд Кабінету міністрів буде запропоновано законопроект про ліцензування книжкової продукції з Росії, який покликаний захистити ринок України від доступу на нього книг з антиукраїнським змістом.

Про це повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра України В'ячеслава Кириленка, передає корреспондент Укрінформу.

"У моїх планах протягом двох тижнів, тобто у травні, запропонувати на розгляд Кабінету міністрів законопроект про ліцензування книжкової продукції, яка має походження із країни-агресора. Якщо це наукові видання, привезені із Росії, то, безумовно, після ліцензування  вони повинні доходити до споживача. Якщо це підривна, антиукраїнська і пропагандистська книжка, вона не повинна перебувати на полицях наших книгарень. Закон про ліцензування не буде розповсюджуватися на українські та іноземні книги, а лише на ті, які привезені із країни-агресора", - сказав Кириленко.

Він вважає, що забороняти усі російські видання - це неправильно, а найдієвішим і найдемократичнішим варіантом буде запровадження ліцензування на російську книжкову продукцію. 

Як повідомлялося, 29 квітня відбулося перше засідання спеціально створеної при Держкомтелерадіо  робочої групи, що займається напрацюванням закону щодо обмеження доступу російських книг антиукраїнського змісту на ринок України. У складі комісії - видавці, письменники, громадські діячі та експерти.

Фото: facebook.com/georgiy.kasianov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-