Українські історики спростують 50 міфів про Другу світову

Українські історики спростують 50 міфів про Другу світову

Укрінформ
У Києві презентують книгу "Війна і міф. Невідома Друга світова". Вона містить 50 сюжетів від авторів, що досліджували розсекречені документи та спотворені сторінки нашої історії.

Про це повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам'яті.

"На презентацію книги "Війна і міф. Невідома Друга світова" за участю авторів Володимира В'ятровича, Сергія Громенка, Максима Майорова, Сергія Рябенка, Яни Приймаченко, Ігоря Бігуна, Ростислава Пилявця запрошують Український інститут національної пам'яті, видавництво "Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля" та книгарня "Є", - ідеться в повідомленні.

Книга зібрала в собі 50 сюжетів від 15 авторів, що досліджували та опрацьовували розсекречені документи та спотворені сторінки нашої історії. Вона адресована тим, хто хоче знати правду, якою б вона не була.

За словами авторів, міфи про війну колишню стали зброєю у війні теперішній, тому їх розвінчання важливе для розуміння справжнього обличчя однієї з найбільших трагедій нашої історії. Книжка  може "розмінувати" кілька десятків міфів про Другу світову, що існують у пострадянській колективній пам'яті та були побудовані на фальсифікаціях, маніпуляціях або замовчуванні фактів.

"Війна і міф. Невідома Друга світова" -  спільний проект Центру досліджень визвольного руху, Українського інституту національної пам'яті, Електронного архіву визвольного руху, Історичної правди, просвітницького проекту "LIKBEZ. Історичний фронт" та видавництва "Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля".

Фото: kryivka.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-