Картину з горища в Тулузі написав Караваджо - експерт

Картину з горища в Тулузі написав Караваджо - експерт

Укрінформ
Картина, знайдена два роки тому на горищі одного з будинків поблизу Тулузи на південному заході Франції, виявилася справжньою роботою італійського художника  XVII століття, засновника реалізму Мікеланджело Мерізі да Караваджо вартістю 120 мільйонів євро.

Про це у вівторок на прес-конференції в Парижі заявив відомий експерт у галузі живопису Ерік Тюркюїн, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Картина, виявлена на горищі будинку на південному заході Франції, є справжнім витвором італійського художника Караваджо (роки життя 1571-1610). Це особливий світ, ця енергія типова для Караваджо, без виправлень, твердою рукою, і використані художні матеріали роблять цю картину справжньою», - сказав Тюркюїн.

За його словами, довкола цієї картини буде «більше боротьби думок, ніж експертиз». A?i нагадав, що картина Караваджо, виявлена на горищі у «подвійному» даху, з високим ступенем ймовірності зберігалася там понад 150 років. «Картина знаходиться у винятковому стані збереження», - сказав експерт, додавши, що власники будинку знайшли її випадково, перевіряючи щілину у даху через витік води.

Картину знайшли у квітні 2014 року, після чого власники будинку передали її на експертизу. Міністерство культури Франції 31 березня видало наказ, згідно з яким картину заборонялося вивозити за межі країни (для вивезення картини потрібна спеціальна ліцензія від держави). У міністерстві також зазначили, що картина має назву «Джудіт і Олоферна», написана Караваджо у період між 1600 та 1610 рр. і заслуговує на те, щоб «зберегти за собою територію в якості дуже важливої віхи творчості Караваджо, чия кар'єра і талант потребують поглибленого вивчення». Держава має 30 місяців, щоб викупити картину у власників, в іншому випадку, картина може бути виставлена на міжнародному аукціоні.

За попередніми даними, вартість картини становить близько 120 млн євро.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-