В Україні заборонили прокат фільмів з акторами з

В Україні заборонили прокат фільмів з акторами з "чорного списку"

Укрінформ
Кабмін заборонив Держагентству з питань кіно реєструвати та видавати прокатне посвідчення на фільми за участю акторів, які вінесені до переліку таких, що створюють загрозу національній безпеці України.

Відповідні зміни внесено до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів постановою №1143 від 2 грудня 2015 року.

Як зазначається, Держкіно відмовляє у державній реєстрації та видачі прокатного посвідчення у разі, якщо "одним з учасників фільму є фізична особа, включена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненому в установленому порядку".

Приводом для заборони державної реєстрації та видачі прокатного посвідчення є також наявність у фільмі матеріалів (висловлювань, дій), які пропагують війну, насильство, жорстокість, фашизм і неофашизм.

Це саме стосується фільмів, сюжет яких містить матеріали, спрямовані на ліквідацію незалежності України, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, приниження нації, неповагу до національних і релігійних святинь, приниження особистості, невігластво, неповагу до батьків, а також наркоманію, токсикоманію, алкоголізм, інші шкідливі звички, порнографію.

Крім того, постановою збільшено розмір оплати за видачу прокатного посвідчення з 30-170 грн до 150-850 грн.

Постановою також передбачається запровадження оплати за отримання прокатного посвідчення на фільми національного виробництва, заборонені до перегляду особам молодше 18 років, тоді як раніше прокатні посвідчення для таких фільмів видаються на платній основі тільки у разі вікового обмеження в 21 рік.

Нагадаємо, Міністерство культури доповнило перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, і тепер він налічує 83 особи. У "чорний список" потрапило чимало діячів мистецтв Росії.

Фото: Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-