Російський «суд» залишив без змін запобіжний захід фігурантам «другої джанкойської групи Хізб ут-Тахрір»

Російський «суд» залишив без змін запобіжний захід фігурантам «другої джанкойської групи Хізб ут-Тахрір»

Укрінформ
Апеляційний військовий суд у Власисі (Московська область, РФ) залишив без змін запобіжний захід фігурантам «другої джанкойської групи у справі Хізб ут-Тахрір» Екрему Крошу, Айдеру Асанову, Леману Зекеряєву, Осману Абдуразакову і Рефату Сейдаметову.

Про це ГО "Кримська солідарність" повідомила юрист Ліля Гемеджі, передає Укрінформ.

 За її словами, вони перебуватимуть у СІЗО до 3 травня 2024 року.

Гемеджі також повідомила про порушення під час процесу. Зокрема, суд заявив, що надав копію апеляційної скарги захисників підсудному Екрему Крошу. Але Крош жодних документів не одержав. Решті фігурантів копії так і не надали. Їхніх підписів у матеріалах справи також не було.

З російського Південного окружного військового суду у Ростові-на-Дону апеляційному суду повідомили, що всі п'ятеро підсудних відмовилися від отримання копій скарг. Ці акти, як запевняють кримські татари, їм також не дали.

Захист просив перенести процес, але суд відмовив.

Читайте також: Росіяни переслідують 104 кримських татар у «справі Хізб ут-Тахрір»

Зрештою суд відхилив клопотання захисників і продовжив запобіжний захід п'ятьом політв'язням.

Як повідомлялося, вранці 24 січня 2023 року російські спецслужби прийшли з масовими обшуками в будинки кримських татар у Джанкойському районітимчасово окупованого Криму. Затримали шістьох чоловіків: Екрема Кроша, Айдера Асанова, Рефата Сейдаметова, Османа Абдуразакова, Лемана Зекеряєва, Халіла Мамбетова. 25 січня "суд" у Сімферополі їх заарештував. Їх звинуватили у "тероризмі" та "зв'язках з Україною".

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-