Увага до десятої річниці «референдуму в Криму» сприяє пропагандистській роботі ворога - Ташева

Увага до десятої річниці «референдуму в Криму» сприяє пропагандистській роботі ворога - Ташева

Укрінформ
Факт уваги до теми 10-ї річниці так званого референдуму в тимчасово окупованому Криму сприяє пропагандистській роботі ворога.

На цьому наголосила постійна представниця Президента в АРК Таміла Ташева у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Комунікуючи тезу “10-та річниця так званого референдуму в Криму”, ми тільки сприяємо пропагандистській роботі ворога та робимо їхні наративи в більшому центрі уваги. Я розумію, що всі прекрасно усвідомлюють, що ці події тих днів - незаконні, невизнані, злочинні. Але сам факт уваги до цієї теми в такому контексті зміщує акценти", - заявила Ташева.

За її словами, так складається враження, що люди пам’ятають тільки про “референдум” та заяви путіних, аксьонових, "але опускають інші важливі дати березня-травня 2014 року, забувають імена затримання наших активістів, журналістів, вбивства цивільних, військових та інші злочини РФ, які якраз потребують більшого висвітлення.

"Парасолька під назвою “10-та річниця так званого “референдуму” не працює". Вона не охоплює всі болючі теми подій 2014-2024 років", - наголосила постпред Президента в АРК.

За її словами, прикро, що на 10-й рік окупації Криму це частіший запит, ніж про 26 лютого, коли 2014 року близько 15 тисяч активістів вийшли з державними та кримськотатарськими прапорами під стіни Верховної Ради АРК, щоб підтримати територіальну цілісність України.

Постпред Президента нагадала про першу цивільну жертву окупації Решата Аметова, тіло якого було знайдено із слідами тортур 15 березня 2014 року, про першого вбитого українського військового Сергія Кокуріна, якого окупанти вбили під час штурму 13-го фотограмметричного центру в Сімферополі 18 березня 2014 року, коли він та його побратими відмовились здатись. Ташева згадала про звитяги українських військових, заблокованих окупантами у військових частинах, зокрема про подвиг 10-ї Сакської бригади морської авіації, яка під керівництвом Ігоря Бездая вивела свою техніку з Криму.

Читайте також: За десять років окупації Росія перетворила Крим на військову базу

"У нас 10 років люди борються за Україну, її незалежність, за право жити на вільній землі без окупантів. Так важливо говорити і про рух опору в Криму, про зусилля наших громадян, які в умовах окупаційного режиму, тиску, ймовірності бути затриманими, закатованими, вбитими, не бояться писати в соціальних мережах, публічно говорити, або будь-яким іншим чином виражати свою підтримку Україні, засуджувати дії окупантів, не мовчати про їхні злочини на півострові", - підкреслила Ташева.

Вона додала, що опір триває і Крим чекає на визволення.

Як повідомлялося, 16 березня 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму і місті Севастополі всупереч українському законодавству та законодавству Автономної Республіки Крим відбувся так званий референдум щодо статусу Криму - за силового тиску російських військових та воєнізованих "ополченців", а також за підтримки пропагандистських російських ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-